Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mattim
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Motu Audio Express: mikki-inputin taso liian hiljainen
Aika:24.03.2012 08:52
orfus: Moi!
 
Pitkästä aikaa on intoa soittohommiin ja äänitelläkin vois. Vaan heti nousi tie pystyyn: kytken Motun Audio Expressiin mikrofonin niin sisään tulee vain pelkkää pihinää. Trim (eli gain) täysillä mutta silti mikkiin karjumalla sisääntulon mittari heilahtaa jossain -30dB tienoilla. Missä ihmeessä voi olla vika?
 
Kolme eri mikkiä kokeiltu (C1000S, Sm-57 ja NT-1, samoin kolme eri piuhaa. Phantomit päällä konkkia kokeillessa, padit pois päältä toki kuten asiaan kuuluu. Kumpikin mikki-input kokeiltu, molemmissa sama homma. Vaan ei riitä levelit, ei riitä. Teenkö jotain väärin? Vehkeen firmware päivitetty tänään ja tuorein softakin haettu koneelle. Osaisko joku diagnosoida?
 
Kiitos avusta!
 
EDIT: niin siis USB2:lla tuo on koneessa (iMac, OS X 10.6.8) kiinni. Firewireä käyttäessä oli ilmeisesti väyläongelmaa koneen päässä, naksahteli ärsyttävästi.
 
EDIT2: niin, ja kun laitan telecasterin kitarapiuhalla kiinni samaan inputtiin (sama inputti syö XLR:ää ja plugia) niin toimii täydellisesti ja levelit OK. Mitä ihmettä tää nyt voi olla?

 
Onko mikki kiinni millaisella liittimellä ? XLR vaiko plugi piuhan kortin päässä ? XLR varmistaisi sen, että signaali menisi kortille mikkietusille eikä linjatasoiseen liitäntään, ehkä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=208785