Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hampsir
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:trubaduurin työkalut taustojen tekoon?
Aika:19.03.2012 14:38   (muokattu 19.03.2012 14:47)
Tarvitset siis saundit, vaikka jostain keyboardista ja softan joka käyttää niitä.
Lähes kaikissa synissa on ns. "general MIDI" joka soveltuu äänilähteeksi hyvin, ainakin aluksi.
 
Jos ostat edullisen interfacen (Lexicon Omega) mukana tulee usein (Cubase) softa, jolla voit rakennella niitä taustoja. Kytket tietokoneesi USB:llä Interfaceen ja sen midipiuhoilla vaikka siihen keyboardiin. Itselläni on ihan perus läppäri
 
Biisin voi sitten soittaa Cubaseen koskettimilla instrumentti kerrallaan, myös rummut(...myös suti)! Voit valita General midin soitinvalikoimasta, ensiksi vaikka sähköbasson ja näpytellä sen cubaseen. Virheet soitossa ei haittaa, koska ohjelmassa on helppo korjata niitä myöhemmin.
Interfacen avulla voit tallentaa softaan myös analoogisia soittimia ja laulua mikrofonilla
 
Kanattaa opetella heti käyttämään ohjelman klikkiä, jotta soitto olisi "ryhdikkäämpää" ja helpommin editoitavissa (soitat eka säkeistön ja copy/pastetat muut).
 
General Midi tarkoittaa että kaikki tavallisimmat instrumentit ovat siellä standardin mukaisilla paikoillaan. Minulla on juuri vanha Korg äänilähteenä. Hyvin on kelvannut nämä vuodet.
Voit hyvin tehdä taustat valmiiksi vaatimattomallakin laitteella. Tarvittaessa voit sitten käyttää jotain laadukkaampaa GM-laitetta lopullisen taustan tallennuksessa. Lopullinen tausta voi olla vaikka MP3, jota voi soitella sitten mieleisellään soittimella.
 
Itselläni Cubase lisenssi meni vanhaksi vuoden tai pari jälkeen. Tilasin sitten varsinaisen lisenssiohjelman. Tuossa ajassa ehtii opetella prosessin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=208637