Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:-septimisti-
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Haastattelujen kuvaus & puheen äänitys
Aika:19.03.2012 14:15   (muokattu 19.03.2012 14:36)
Joo, samaa mieltä olen että kameraan suoraan olisi helpointa mutta onnistuuko se kuinka monella mikillä? Ja mitä siihen tarvitaan väliin?
 
Onnistuu käytännössä kuinka monella tahansa. Mikseri.
 
Mutta jotta ko. produktion toteuttajien sekä editoijan hermot säästyisivät, niin kannattaa suosiolla tallentaa ääni ja kuva erikseen, kun vaatimukset tosiaan ovat tuollaiset. Muutenhan käytännössä siihen mikserin ja kameran väliin tarvitaan joku langaton yhteys tai sitten piuha. Ja käytännössä valmis miksaus pitää tehdä livenä.
 
Olettaen, että laitteet toimii, niin se ääni ja video tarvitsee synkata vain kertaalleen hommaa editoidessa. Se ei ole kovin kummoinen homma eikä mikään. Eikä käytännössä muutenkaan, kunhan sen kameran oman mikin tökkää referenssiksi tallennuksen ajaksi päälle.
 
Corelin VideoStudio Pro on hinnastaan huolimatta varsin asiallinen editointisofta. Äänen lopullisen hienosäädön voi vääntää hyvin jossain erillisessäkin ohjelmassa.
 
Mut kun kyse on tämmöisestä operaatiosta, niin nopeasti ajateltuna kaikkein järkevimmältä tuntuisi hoitaa homman tekemään joku ulkopuolinen ammattikaveri. Niin laadun kuin kustannustenkin kannalta. Se on sitten sijoitus lähinnä tulevaisuuteen, jos joku / joitakin työntekijöitä laitetaan laittamaan työaikaansa näiden hommien oppimiseen ja yritys & erehdys -mallilla tekemiseen ja hankitaan vielä kamatkin käyttöön.
 
EDIT: Onko tilaisuus muuten millainen noin muuten luonteeltaan? ajetaanko esim ne yleisömikit PA:han samalla? Muussa tapauksessa ne langattomat voisi korvata vaikka jollain Zoom-tyyppisillä kompakteilla kannettavilla nauhureillla. Moisilla vempeleillä voi hyvinkin olla käyttöä missä tahansa lafkassa muutenkin.
 
EDIT: Tuossahan oli djtremololta erittäin asiallinen näkemys tuosta äänipuolesta kun tarkemmin luki. unohda mun sanomiset!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=208654