Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Foranamo
Alue:Livetoiminta
Aihe:UUTUUS: Digitaalinen henkilökohtainen monitorointijärjestelmä
Aika:18.03.2012 20:10
Mustavasara: Jep, onhan ne T-kaupassakin, laitoin vain ihan piruuttani linkin dv247.comiin, koska poikkeus vahvistaa säännön ja muistuttaakseni, että on niitä muitakin:).. ja sitä paitsi ovat dv:ssä hitusen halvempia ;)...
 
Niinpä näkyvät olevan halvempia :) Kunhan muistutin että perinteisessä Tontussakin on, tärkeä tieto itseni kaltaisille, jotka eivät juuri muualta uskalla tilata :D
 
Mutta asiaan: sama tilanne täällä, tähän mennessä olen minäkin hoitanut bändin monitoroinnin itse lavalta ja tällä systeemillä jokainen olisi itse vastuussa kuuntelustaan ja huonosta kuuntelusta saisi syyttää vain itseään. Vielä kun saisi loput 50% bändistä siirtymään korvamonitorointiin, saisi lavan äänenpaineen kunnolla hallintaan ja olisi vähemmän roudattavaa kamaa.
 
Mäkin säästyisin ison mikserin roudaamiselta. Lisäksi ei tarvitsisi vetää lattian yli kahta kaukokaapelia (tähän asti vedetty FOHin direct outeista plugeilla monitorimikserin). Suurempana syynä tähän vaihtohaluun vaikuttaa varmaankin se, että olen käyttänyt mikseriä, jossa on vain neljä auxia. Kuudella bändiläisellä se on väkisinkin aiheuttanut kompromisseja. Kosketinsoittaja ja laulaja ovat saaneet oman miksauksensa, molemmilla kitaristeilla yhteinen miksaus ja in-earin toiseen kanavaan oma kitara, voi sitten vastaanottimesta säätää balanssia. Sama tilanne rumpalilla ja basistilla.
 
Mitähän huonoja puolia tässä järjestelmässä voisi teidän mielestä olla? Olen tullut itse siihen tulokseen, että ko. vekottimet ovat niin halpoja, että ei ole suuri uhraus pitää jokaista vekotinta (siis 1 kpl mikseriä, I/O-boksia ja hubia) varalla mahdollisen laiterikon/toimimattuuden sattuessa...
 
Eivät ole joo kauhean kalliita. Mä varmaan vetäisin hetken aikaa ilman backuppeja, kuitenkin suurin osa keikoista paikassa, jossa voi vetää lattiamonitorit hätätilanteessa peliin parissa minuutissa.
 
Toisaalta varalla oleva IO-yksikkö olisi aika kova sana, ettei tulisi totaalista häviötä. Jos yksi yksikkö hajoaa, voi vetää omat luurinsa kaverin lootasta.
 
Kauhulla odotan sitä kertaa, kun kitaristi huumassaan juoksee jonkun cattipiuhan yli ja syntsan päällä vapaana maannut monitorimikseri lentää komeassa ilmalennossa lattialle..
 
Mitä odotuksia teillä on muuten systeemin laadusta?
 
Toisin kuin ilmeisesti koko internetillä, mulla on vain hyviä kokemuksia Behrinkeleistä. Lisäksi vaikuttavat suht. jämeriltä, joten varmaan aika hyvin voisin luottoa noille laittaa. Lisäksi ainakin tonttukaupan kolmen vuoden takuu pitää huolen siitä, että sulla on ainakin kolmeksi vuodeksi tosi kätevä monitorointisetti koko bändille :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=208599