Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Antti1
Alue:Aloittelijat
Aihe:Behringer UB2442FX-PRO ja kosketinsoitin
Aika:18.03.2012 14:19
labrador: Ostin Behringer UB2442FX-PRO mixerin, enkä tunne laitetta lainkaan.
 
Ensin pieni viisastelu: kannattaisi sen verran perehtyä asioihin, että tiedät etukäteen mitä olet ostamassa. Toisinsanoen RTFM ennen ostoa.
 
-Mille mixerin kanavalle soitin kannattaa kytkeä?
-Miten säädöt?
-Mikä efekti, vai ohitanko efektilaitteen ja miten se tapahtuu?

 
Soitin kannattaa kytkeä vaikkapa kanaviin 1 ja 2, niiden linjatuloihin. Panorointi vähän soittimen stereolähdön toteuksesta riippuen äärilaitoihin, eli ykkönen vasempaan ja kakkonen oikeaan.
 
Mä säädän volan niin, että mikseristä kaikki hiljaiseksi, halutun kanavan pfl/solo päälle (tarkista, että sieltä oikeasta reunasta on painettu tää ominaisuus pfl-asentoon, eikä soloksi) ja kiipparista se kaikkein kovaäänisin meteli käyttöön. Sitä sitten voimakkaasti renkuttaen aletaan nostamaan gainia mikseristä. Kun signaalihuiput pompahtavat nollakohtaan vu-mittareissa, ollaan sopivassa tasossa abouttiarallaa. Behringerin mittareilla ei kannata vetää ainakaan yli nollan kanavakohtaisesti, ne mittarit eivät ole mitään parasta a-luokkaa. Äänen ei tarvitse, eikä kuulu kuulua tässä kohtaa. Sillä vältetään mahdolliset örvellyksestä johtuvat vahingot. Kun tasot näyttävät mittarilla olevan kondiksessa on paljon turvallisempaa ryhtyä tarkastelemaan asioita korvilla. Ko. operaation jälkeen pfl pois päältä, mutet pois päältä, kanavaliuku nollan tienoille ja masteri vastaavasti.
 
Kaikki muut säädöt ovat aivan tilannekohtaisia ja riippuu soundeista, mieltymyksistä, akustiikasta, muista kamoista jne. Eq:lla voi koittaa vähän korostaa hyviä asioita ja leikata huonoja, lo-cut filtteri voi olla puutteellisella kaiutinkalustolla ihan hyvä nappi säästämään bassontoistoon tarvittavia tehoja yleisen metelin toistamiseen. Hyvä lähtökohta on pitää eq täysin suorassa ja olla kajoamatta siihen, ellei jotain erityistä ongelmaa ole.
 
Kanavakohtaisesti sulla kannattaa olla main-nappi pohjassa, kun sieltä todennäköisesti kuitenkin ääntä syötät ulos. Se tarkoittaa sitä, että sun täytyy säätää mekkalaa sillä main-liu'ulla myös.
 
Minulla on alkuperäinen manuaali, mutta kun se on elektroniikkahebreaa, ei se minua auta.
 
Ei ole, opettele ymmärtämään. B:n manuaaleista kannattaa tosin lukea yleensä vain englanniksi väännetyt versiot, näin oli ainakin ennen. Ennenpitkää sun on pakko, et pysty millään turvautumaan loppuelämääsi näin yksinkertaisten asioiden kanssa toisten apuun.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=208623