Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ninokoo
Alue:Bassot
Aihe:Rickenbackerin kielet & restaurointi
Aika:17.03.2012 15:18
karkki: Näyttää kivalta putiikilta, mutta ruuveja ei tainnut olla kaupan. Eikä sillä nyt ole enää väliäkään, kun ne on jo tilattu muualta.
Tuollainen tallamikin täyte vois kyllä olla kiva. Niitähän taisi olla kolmea laatua: tasaisia ja sitten sellaisia joissa on peukkutuki kololla tai kohoumalla. Minkä otit? Peukkutuellinen voisi olla mukava kokeilla, mutta kokeilematta on kyllä vaikea päätellä, kumpi malli olisi parempi. Onkos näistä kenelläkään kokemuksia?
 
Hiukan kiinnostaisi myös se tallamikin päälle tuleva "silta". Oman Rikuni ostin tosiaan noin 30 vuotta sitten käytettynä eikä siinä silloin tuota osaa ollut. Tuntuu että ne yleensä otetaan pois, mutta olisi hauska kokeilla, onko se soittaessa hyödyksi vai haitaksi. Jos jollakin kuleksii nurkissa sellainen turhana, minulle saa tarjota.

 
Otin sen kolollisen, mutta jos nyt olisin valitsemassa niin ottaisin sillä kohotetulla tuella. Kyllähän tuolla mielummin soittaa kun vakiona, vaan jää vähän liian alas ja sitä myöten ainakin omalle peukalolle hieman hankala löytää mukavaa asentoa. Lisäksi minulla sattuu tuohon ruuvin kohdalle just peukalon kynsinauha, eikä se tunnu kivalle. Siihen oppii kyllä ja helpottaa todella paljon kun on tottunut soittamaan mikin päältä. http://maihinnousu.net/dyn/gallery/f/2639.jpg
 
Pidin tuota mikin suojusta aikani, mutta sen kanssa tuntuu että tallamikille ei löydy oikein mistään mukavaa soittopaikkaa. Tallan puolella on liian lähellä tallaa ja kaulan puolella alkaa jo kolista otelautaan turhan helposti. Jos on tottunut soittamaan ns. "tyhjän päältä" niin suojuksen kanssa soitto voi onnistua, itse en tykännyt. Kai se resonoi jollain tavalla ja sitä kautta vaikuttaa soundiinkin.
 
Rikun kanssa elo ei aina ole helpoimmasta päästä, mutta on se niin mahtava soitin että sille antaa vähän enemmän anteeksikin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=208488