Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:karkki
Alue:Bassot
Aihe:Rickenbackerin kielet & restaurointi
Aika:13.03.2012 09:26
Haluaisin elvyttää Rickenbacker-vanhukseni parhaaseen mahdolliseen iskuun. Kyseessä on 4001 vuodelta 1976, jolla soittelin aktiivisesti 1980-luvun alkupuoliskolla. Sen jälkeen hyvin satunnaisesti olen Rikuun tarttunut, kun kitaransoitto on ollut kivempaa.
Mikähän tuohon olisi fiksuin kielisetti? Sellaisen tiedon löysin, että nykyisissä R-bassoissa olisi tehdasasennuskielinä 45-55-75-105 roundwoundit. Joissakin foorumikommenteissa suositellaan huomattavasti ohuempaa settiä. Pari vuotta sitten laitoin Rotosoundit, joissa ala-E taisi olla 95, mutta se ei soi niin napakasti kuin toivoisin. Olisiko tuollainen paksumpi setti sitten sopivampi?
 
Pitää varmaan viedä koko komeus jollekin pajalle säädettäväksi. Kaularautaan en varmasti uskalla koskea ja kielten korkeuden säätökään ei onnistu, kun kuusiokoloruuveista on kulmat jääneet jonnekin vuosien varrelle. Ruuveja kai saa varaosina, jos ne entiset onnistuu irti ottamaan, ettei koko kallista tallaa tarvitse ostaa.
Kenen puoleen pääkaupunkiseudulla kannattaisi kääntyä? Lottosella olen kitaroita joskus säädättänyt, se nyt ensimmäisenä oli mielessä tässäkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=208488