Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aristoteles666
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Putkivahvistin (ilman efektilenkkiä) + modulaatioefektit ?
Aika:08.03.2012 20:58   (muokattu 08.03.2012 21:01)
syy miksi pidän dalayt, chorukset ym efektiloopissa, rinnan sellaisessa, on yksinkertaisesti että jos ne on vahvistimen edessä ja säädän sen toimimaan puhtaalla kanavalla, kaikki viisi muuta kanavaa on aina vain enemmän pullollaan delaytä koska särö, eli enemmän vahvistettu signaali vahvistaa myös sen delayn tms, eli sitten sitä on koko ajan liikaa.
 
loopissa se tulee oikealla voimakkuudella riippumatta särön määrästä.
 
toinen syy on että en halua kitara soundin kulkevan minkään läpi muuta kuin vahvistimen, (okei, wah) joten tulee aina kitaran soundi suorana, ja sen rinnalla efektoitu ääni, mutta kitara signaalia ei muuteta missään vaiheessa digiksi, eikä se kulje minkään ylimääräisen virtapiirin läpi turhaan.
 
kolmas syy on että voin käyttää efektiä unity gain tasolla, jolloin kohinan määrä on mahdollisimman pieni signaaliin verrattuna jolloin efekti toimii paremmin kuin jos se on juuri ja juuri auki ettei delay kuulu liian kovaa verrattuna kuivaan soundiin.
samalla voin yhdestä potikasta säätää näppärästi kaikkien efektien ja suoran soundin suhdetta, eikä tarvitse säätää jokaisesta erikseen.
 
edit, jos haluaisin kaiun särölle, tai delayn, voisin laittaa särön kanssa looppiin, ja siitä huolimatta kaikki kanavat toimisivat yhtä hyvin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=208366