Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Miikss
Alue:Bassot
Aihe:Kädenvääntöä tunnetuista basisteista
Aika:06.03.2012 02:26   (muokattu 06.03.2012 02:29)
Cooper_Alice: Alex Webster: Cannibal Corpsen basisti. Tavaramerkkinä 3-sormen oikean käden tekniikka ja cleani-soundi. Ymmärrän, että tuon tyylisessä musiikissa nopeus on tärkeä elementti, mutta liika nopeus oikeassa kädessä puurouttaa meiningin. On typerää latteuttaa sähköbasson asema metal-musiiikissa teknisellä pätemisellä. Tuntuuko kenestäkään muusta siltä, että Webster koittaa "näyttää kitaristeille" että kyllä bassokin voi olla tärkeä ja vaikea soitin metal-musiikissa, mutta samalla unohtaa täyttää musiikillisen paikkansa?
 
Tätä näkökulmaa en nyt oikein ymmärrä. Pitäskö sen vetää jotain neljäsosanuotteja sinne vai? CC:n musiikissa nyt käytännössä on pakko soittaa bassolla about samanlailla kun kitaroilla tai kuulostaa ihan hirveeltä paskalta.
 
Muutenkin mitä Websterin videoita olen katsellut, niin harvinaisen jalat maassa oleva tyyppi on eikä päde soittotaidollaan turhia. Täyttää nimenomaan musiikillisen paikkansa täydellisesti tuossa bändissä, eikä koita turhia sooloilla. Edit: Ja "puurouttaa soundin"? En kyllä huomaa Alexin soundissa minkäänlaista puuroutumista nopeudesta huolimatta. Pakko postata video: http://www.youtube.com/watch?v=K3tTp7tgAbI
 
Wootenista taas en itse ole ikinä pahemmin välittänyt, vaikka hyvä basisti sinänsä onkin. Ne sen soolot ja muut soitot ei vaan iske ei sitten yhtään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=208309