Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jupo.r
Alue:Livetoiminta
Aihe:subin teko
Aika:01.03.2012 08:15
basisti1971: Moi.
 
Subbasia ei noista sun kaapeisata sanan varsinaisessa merkityksessä saa tehtyä millään. Tuskin edes elementin vaihdolla.
 
Jonkinmoiset alapäät/yläbassot saattaisi olla mahdolliset saada aikaiseksi jollain 120 Hz alipäästösuotimella, mutta jonkinverran Fenkun vanhoja elementtejä käyttäneenä, äkkituho lienee se luultavin vaihtoehto jos bassoja kaipaa.
 
Vanerilla elementin (osittain) peittämisellä kaipailet kaiketi band-pass tyyppistä ratkaisua, toimii ja hyvin toimiikin koska jakaria ei vätäämättä tarvita lainkaan, mutta perstuntumalla onkin sitten astetta vaikeampi ellei jopa mahdoton toteuttaa.
 
Helpoin ja toimivin ratkaisu olisi omasta mielestä rakentaa Eminencen sivuilta löytyvin ohjein joku subi jos tekeminen on se pääasia.
 
Jos taas toisaalta tarve on se pääasia, turha omasta mielestä rahanarvoisia kaappeja on silpoa, kaapit myyntiin ja rahoilla oikea subi.
Tai vaihto jollekulle jolla on ylimääräinen subbanen ja vanhat PA kamat lähellä sydäntä. Niinkuin nyt vaikka esimerkiksi meikäläisellä HK115 ;). YV:tä kehiin kuvalinkin kanssa jos kiinnostaa.
 
T:Samuli

 
Kiitos vinkistä! Käynpä otteleen kuvia treenikämpillä. Niin kiinnostaako sua noi. Ne on isot ja raskaat. Toisesta diskantti menny. T. Juho
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=208175