Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ploughman
Alue:Työ musiikkialalla
Aihe:Metropolia pop-/jazzmusiikki, musiikkiteknologian sv pääsykokeet
Aika:28.02.2012 21:29
Ei kai tässä mitään salaista ole, mutta kuten jo toiseen aiheeseen tällä foorumilla kirjoitin, olen kiinnittänyt huomiota siihen että alalla tai omissa töissä tulee todella vähän vastaan tuon koulun käyneitä. Siis muusikoita Metropoliasta tunnen monta, mutta musiikkiteknologeja en taida tietää kuin yhden.
 
Suurin osa tuntuu tulevan Orimattilasta tai siitä Salpauksesta, joksi sitä nykyään kutsutaan.
 
Pääsykoepuolesta tuonne Metropolian AMK-puolelle en tiedä, mutta aika jännät nuo ennakkotehtävät ovat. Periaatteessahan musiikkiteknologille on kaikkein laajimmat ennakkotehtävät, koska pitää valita pääinstrumentti ja sen lisäksi tehdä ne tuottaja-teknologin kokeet.
 
Tuntuisi todella omituiselta toisaalta, jos teknologilta edellytettäisin samanlaista harjaantuneisuutta esim. rumpujensoitosta kuin rumpalilinjalle pyrkiviltä? Kuitenkin työ on aivan erilaista kuin studiomuusikolla.
 
Voisiko olla, että tuolla musiikkiteknologi-puolella kuitenkin painotettaisiin laaja-alaista osaamista, lahjakkuutta juuri tuolle puolelle ja muita avuja, kuin esimierkiksi iteketetään rudimentti- ja nuotinlukusavotalla pääsykokeissa? Tai mistä minä mitään tiedän, kun en ole kerran käynyt testaamassa.
 
Olisi toki kiva kuulla joltain Musiikkiteknologi-linjalle pyrkineeltä/päässeeltä minkälaista se tosiassa on?
 
Ja onko opiskelu siellä jotenkin teoreettisempaa ja nimenomaan tuohon vanhaan konservatoriomaailmaan nojaavaa, kuin taas sitten Orimattilassa, jossa käytäntö on ehkä päivän sana.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=53&t=207827