Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jabe
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Wet/Dry/Wet setup
Aika:28.02.2012 15:32   (muokattu 28.02.2012 15:34)
Livenä en oo ikinä itse käyttänyt (kuka roudais kaiken sen kaman? :))
 
Mutta omassa studiossa äänitän ja treenaan oikeastaan koko ajan tavallaan WDW-systeemillä:
- kitara->marshall-nuppi->Palmer Speaker simulator-> Mackie-mikseri
- Mackien aux-lähdöstä signaali tc electronics m300-efektipaavoon -> paluu mikseriin
 
Kitara on siis kuivana mikserin yhdessä kanavassa, ja kaiut erikseen yhdessä stereoparissa.
 
Käytän tätä wanhanaikaista outboard-gear kuuntelukaikua, koska tykkään nimenomaan siitä että kitarasignaali on itsessään selkeä kuiva, ja sen atakki säilyy .. no, selkeänä. Kaiut on sitten sen "perässä" tai lisäksi. Ja kaikua saa helposti lisää tai vähemmän ilman että sotkee sitä varsinaista kitaran signaaliketjua. Ja äänitän aina nimenomaan sen kuivan signaalin, tietenkin. Miksatessa saa sitten kaikuja maun mukaan - niitä en printtaa äänittäessä.
 
Komppeja soittaessa en välttämättä laita kuunteluuun mitään (joskus ihan vähän reverbiä), sooloja soittaessa haluan kuunteluun delayn.
 
Jos oisin rikas ja kuuluisa ja mulla ois keikkoja Semifinalia tai Juttutupaa isommissakin paikoissa, niin ehkä rakentaisin vastaavan live-tsydeeminkin.
 
Eric Johnsonillahan on nimenomaan oman kuuntelun takia kaiut erikseen kahteen JBL-monitoriin lavalla. Ja hän myös miksaa niitä itse itselleen: http://vintage.guitargeek.com/rigview/588/
 
Jos rakentaa semmosen kolmen kaiuttimen WDW-systeemin livekeikoille, niin sit täytyy myös ratkaista mikittäminen PA'han. Jos on tommonen mikserisysteemi, nin sithän vois tarjoilla miksaajalle siitä sitä kaikuosastoa, ja mikitettynä ois vaan se kuiva kaappi.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=208151