Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Audiovisuaalinen alue
Aihe:Hei, haluaisin tietää miten parantaisin ja auto tunettaa ääntäni
Aika:26.02.2012 21:32   (muokattu 26.02.2012 23:22)
Singer22: No olikohan tuo vastaus edes tarpeellinen? Olin kyllä ihan etsimässä oikeaa vastausta enkä mitään , että täällä nauretaan , kun pieni virhe tullut otsikkoon, ja et loukannut. :)
 
No, studiotekniikalle on oma alue ja tietokoneille ja softalla omansa. Ne taitavat olla oikeampia alueita tämmöisille kysymyksille. Mutta tuo sun kysymys on kamalan ympäripyöreä. Laulunääntä saa parhaiten kyllä parannettua laulamista harjoittelemalla. Kokemusta on. Laulamisellekin on oma alueensa.
 
Jos on äänittelystä kysymys, niin studiotekniikalla voi tietysti vaikuttaa siltä miltä ääni kuulostaa osana äänitettä. Kompressoria, eq:ta, delayta ja kaikua sopivalla tavalla käytettynä. Näistä löytyy keskusteluja studioalueelta.
 
Autotunehommiin olen itse turhautunut. Olen käyttänyt autotunea joskus 10 vuotta sitten ja sen jälkeen melodyneä. Mun omiin laulutouhuihin ne ei sopinut, tai sitten olisi ollut liian ison työn takana saada niillä virettä paremmaksi niin että laulu kuullostaa edelleen luonnolliselta ja sen fiilis ei katoa. Mun on vain opeteltava laulamaan paremmin vireessä, koska nuo tunetussoftat vievät mun laulusta pois sen mikä niissä on oleellista. Nykyään on kai ilmaisiakin softeja, niistäkin on ketju jossain.
 
Noiden autotunejen kanssa joutuu sitten senkin kanssa vastatusten, että miksi haluaa korjata oman laulunsa virettä. Miksi haluaa laulaa jos ei itse saa virettä tarpeeksi kohdalleen. En tarkoita tällä etteikö siihen voisi olla hyviä syitä, mutta kannattaa miettiä mitä on hakemassa.
 
Eli hirveän laaja tuo sun kysymys, jos nyt edelleenkään ymmärrän mitä olet hakemassa. Menee vuosia oppia laulamaan, menee vuosia oppia käyttämään studiotekniikkaa ja siinä käytettäviä ohjelmia.
 
PS. Luin nyt vielä tuon sun postauksen, enkä kyllä vieläkään oikein ymmärrä mitä olet kysymässä, kun sanot "studiossa kuvatut äänet". Jotain elokuvien äänitehosteita?
 
Parempi kun poistun. Pitäisi tosiaan saman tien sivuuttaa kysymykset joissa kysyjä ei osaa ilmaista mitä on hakemassa. Mutta kiitos hauskasta otsikosta kumminkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=57&t=208027