Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:TTV
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitaran vinkuminen/särinä.
Aika:25.02.2012 16:56
jii.pee: Sain juuri Thomannilta uuden RGR-321EX kitaran takuusta, kun eivät saaneet entistä korjattua. Nyt kitarassa on outo ongelma. Kun kitaran kielet sammuttaa, alkaa kitara vinkumaan todella pahasti. Sitten taas jos käytän toista kaapelia, särisee kitara sähköisen kuuloisesti ja todella voimakkaasti. Soittaessa vinkuminen/särinä tietysti vaimentuu, ongelma on vain sillon kun kielet sammuttaa tai kitaraa ei soita. Kaapelista ongelma ei johdu koska toisella kitaralla ongelmaa ei ole. Onko ongelmaan mitään ratkaisua? Jos nyt ei löydy ratkaisua niin vien kitaran paikalliselle korjaajalle.
 
Kiitoksia paljon jo etukäteen!
 
-J.p

 
Jos se vinkuna on sitä perinteistä mikkien ottamaa hurinaa, joka kuuluu varsinkin HiGain vahvareilla soitettaessa, niin melko tyypillistähän tuo on. Lakkaako häiriöäänet, kun käännät kitaran volumen nollaan?
 
Yleislääkkeenä voisin veikata, että kitarasi maadoitukset on hieman pielessä, mikä ei halpiskitaroissa ole lainkaan tavatonta (sitä nimittäin löytyy kalliimmistakin kepeistä). Maajuttuihin voi auttaa sähkökytkennän juotosten tarkistaminen ja elektroniikkakotelon ja kannen sisäpinnan vuoraaminen sopivalla sähköäjohtavalla materiaalilla (kupariteippi, folio, ...)
 
Jos kitaran volumen kääntäminen nollaan ei poista häiriöäänen kuulumista, niin silloin kyseessä voipi olla sama ilmiö, johon törmäsin CS USA Jacksonissa; potikat oli kyketty just väärinpäin, eli nolla-asennossa mikin puolelle tuli nollaimpedanssi ja jakin puolelle täysi impedanssi. Tällöin mikki kyllä hiljenee, mutta jakkipiuhaan indusoituu kaiken maailman häiriöt. Päinvastoin kykennällä homma korjaantui, eli jakkipää nolla-impedanssiin ja mikin pää maksimiin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=208078