Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:P.P.King
Alue:Roots
Aihe:Normi s-kitarasta slide kitara
Aika:20.02.2012 21:24   (muokattu 20.02.2012 21:26)
Catfish blues: Aloitin yhden ylimääräisen sähkökitaran (starto tyylinen) säätämistä pelkää slide soittoa varten ja tuli pari asiaa heti eteen ja kysymystä:
 
1. Normaalien tallapalojen avulla en tunnut saavan kieliä niin korkealle kuin haluan. Raskaalla ja ruhjovalla soittotyylilläni tulee likaa rätinää vielä. Ruuvien pituus tulee vastaan. Onko saatavilla tallapaloja, joissa on erikoispitkät ruuvit vai pitääkö duunata jotenkin itse?

 
Itsekin uskon slidetekniikan olevan suurin syy rätinään. Soittotatsi kannattaa yrittää saada melko kevyeksi. Suositeltavaa on myös dempata kieliä kevyesti putken yläpuolelta vasemman käden. Tämä on huomattavasti helpompaa mikäli totuttelee heti alussa soittamaan putki pikkusormessa.
 
Myös slideputken materiaalilla ja seinän paksuudella on suuri merkitys soundiin ja soittotatsiin. Kannattaa kokeilla mahdollisimman monia eri putkimateriaaleja ja -malleja omalle itselleen parhaiten sopivan löytämiseksi.
 
2. Hyvä kielisetin paksuus? Vaikuttanee asiaan ja ajattelin jotain 12 settiä hommata.
 
Sopiva setin paksuus riippuu monista asioista, mm. itse kitarasta, sen säädöistä sekä käytettävistä virityksistä. Ainakin omassa Tokain Telecasterissani 0.12 setti on silkkaa kuminauhaa avoimessa G:ssä. 0.12 setti toiminee hyvänä pohjana, mutta ainakin ylimmät kielet (E ja H) kannattaa napata tanakammasta setistä. Soundista tulee huomattavasti tasapainoisempi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=10&t=207958