Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kalusto langattomaksi
Aika:20.02.2012 06:21
Moi.
 
Varsin mielenkiintoisia kikareita.
 
4 kanavaa tosin loppuu käytännössä ruuhkassa heti.
Mutta saahan toki videosignaaliakin siinä sivussa siirreltyä :).
 
Lähettimestä ei valitettavasti dynamiikkaspeksejä näytä kumma kyllä löytyvän, mutta vastaanottimen 50Hz-20kHz olisi audiosovellutuksiin varsin riittävä. Voisi kuvitella että lähettimen speksit ovat esim. oktaavin per pää heikommat, eli 100HZ-10K, auttava toki tuokin vaikkei mikään huippuhyvä.
En ole RF tekniikasta juurikaan perillä, mutta langalliseen siirtoon tottuneena audion 50dB kohinasuhde kuulostaa varsin heikolta, ellei jopa surkealta.
 
Em. syystä myöskään 2.4GHz kaistan ruuhkaisuudesta tai sotkuisuudesta ei ole tuon taivaallista hajua. Eikä toisaalta mahdollisesti tarvittavista luvistakaan ;).
 
Pienellä selaamisella tuolle kaistalle näyttää tunkevan bluetooth, ja muut langattomat ATK apusovellutukset, RC-laitteet, langattomat puhelimet, langatonta talotekniikkaa yms, joten ruuhkaa on. Lisäksi mikroaaltouunit ovat kovin lähellä.
 
Käyttökelposuus saattaisi parantua jos vääntäisi informaation digitaaliseksi ees-taas ja käyttäisi videopuolen luultavimmin leveämpää kaistaa siirron dynamiikan laajentamiseen??
Mutta siihen kaiketi löytyy valmiitakin palikoita?
 

 
Kummastakin linkittämistäsi palikoista on datalehdillä testikytkentäohjeet osaluetteloineen, joten kynnys testaamiseen on tehty varsin matalaksi.
 
http://www.rapidonline.com/pdf/43-0171.pdf
http://www.rapidonline.com/pdf/43-0169.pdf
 
Ehdottomasti kiinnostaa kuulla kokemuksista jos puuhaan aiot ryhtyä.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=207906