Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:karuus
Alue:Koskettimet
Aihe:Voiko synalla aloittaa pianonsoiton?
Aika:15.02.2012 15:24   (muokattu 15.02.2012 16:15)
Mikäli kysymyksenä on "Voiko synalla aloittaa pianonsoiton?", niin vastaus on aina kyllä.
 
Musiikin harrastaminen ei ole välineurheilua! Ullakolta kaivettu vanha Yamaha käy aloittamiseen ihan mainiosti. Kuka tahansa joka on joskus aloittanut pianonsoiton, tietää että ensimmäinen vuosi menee oikeastaan käsien motoriikan harjoittamiseen. Samalla omaksutaan musiikinteoriaa, skaalat ja sointukulut. Tähän ei kummempaa soitinta tarvita. Tärkeintä on vain soittaminen, ja pahinta on nostaa kynnystä soittamiseen. Vuoden päästä tiedät tarkemmin mihin haluat panostaa eniten. Mikäli huomaat että olet pianisti, panosta siihen. Jos taas huomaat olevasi synamies tai kanttori, hyvä juttu.
 
Aloita sillä soittimella minkä vain saat käteesi helpoiten. Mikäli kysymystä taas tarkastellaan ideaalitasolla; rahasta ei ole kiinni ja mahdollisuutena on valita mikä tahansa instrumentti, sekä itse tiedät mitä haluat soittaa, niin sitten suosittelen tietenkin pianistille akustista pianoa. Tämä on kuitenkin valtaosalle poissuljettu vaihtoehto ja on tyydyttävä digipianoon. Synassa on omat edellämainitut hyvät puolensa, ja niin on kaikissa muissakin kosketinsoittimissa. Kaikki kuitenkin noudattavat samaa käyttöliittymää, joten sillä ei ole suurta merkitystä mitä soitinta soittaa ensimmäisen vuoden.
 

 
Edit: Mikäli sinulla on aikaisempaa taustaa esim kitaransoitosta, niin sitten asia on hieman erilainen. Tällöin et aloita ihan nollasta, kädet liikkuvat erikseen ja musan teoria on edes hitusen tuttu. Mikäli tahdot panostaa nimenomaan pianonsoittoon, niin digipiano on oiva. Jos haluat olla synasankari niin valitse ehdottomasti syna. Yksi helppo ratkaisu on syna painotetuilla koskettimilla. Esim torin Yamaha S80 550€ on erittäin hyvä ratkaisu. Näin saat molemmat.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=207793