Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:RamoQ
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender SuperSonic 22 -vika vahvistimessa vai jossain muualla?
Aika:14.02.2012 18:26   (muokattu 14.02.2012 18:43)
Tervehdys!
 
Tätä asiaa jo jelppikerhon puolella pohdittiinkin joku aika sitten mutta laitan nyt tännekkin, jotta ratkaisu on helpompi löytää jos jollain ilmenee samanlaisia ongelmia.
 
Eli, ostin Fenderin SuperSonic 22:n uutena kaupasta jokin aika sitten. Kotiintuotuani vahvistimen kaikunapin kääntäminen kovemalle aiheuttaa vahvistimessa omituisia "sirinöitä" ikäänkuin perhonen olisi lasiputken sisällä ja yrittäisi päästä pois. Sirinä ilmenee Stanbyn päälläolessa, kitaran ei tarvitse edes olla kiinni, volumepotikan kääntely vaikuttaa äänen "tiheyteen" eli ääni toistuu useammin kun volume on kovalla.
 
No vein vaffarin tietysti liikkeeseen. Liikkeessä vahvari laitettiin päälle ja asetuksia ronklattiin, mutta epämääräisiä pörinöitä ei löytynyt. Liikkeessä epäiltiin että joko vahvistin on kytketty väärään pistorasiaan (toiminnan kannalta) tai että kaiun piuhat olisivat löysällä, ja roudauksen aikana ne vain menivät parempaan asentoon.
 
Nyt olen kotona kokeillut vahvistinta neljässä eri huoneessa, kolmessa sirinät kuuluvat, pistokkeisiin ei samaanaikaan ollut kytkettynä mitään muita laitteita.
 
Lisäksi huomasin että kun Stanbyn kytkee päälle toinen putki välähtää sinisenä, ja jää sen jälkeen myös hohtamaan sinistä. Toinen ei tätä tee vaan palaa terveen oranssina. Ja tätä tekee vain toinen putki.
 
Olen myös varma että vika ei ole korvieni välissä. Joten hyviä teorioita ongelman laadusta kuunnellaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=207791