Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Quru
Alue:Koskettimet
Aihe:Rauman Musiikki Malmsten - varaston tyhjennys -30-50%
Aika:13.02.2012 13:26
pekka montin: Totta. Mutta soitinkauppa joka myisi pelkästään vintagea kitaroista syniin ja styrkkareista kitaroihin....well, siinä olisi bisnestä. Toki siinä samassa pitäisi olla kattava soitinkorjaus ja ehkäpä jopa pianonviritystä. No, Seinäjoellahan nää kuviot on saatu käsittääkseni aika hyvin toimimaan. Sielä tuntee kauppias niin ostajan kuin toistepäin ja kauppojen teko on aina mielenkiintoista ja kannattavaa kummankin osapuolen kohdalta. Pointti kuitenkin siinä että uudella tavaralla ja hinnoilla ei T-kauppaa tulla koskaan haastamaan, saati voittamaan Suomesta käsin.
 
Toinen mielenkiintoinen juttu voisi olla jos tulisi musiikkikauppa joka panostaisi pelkästään Metallimusaan/Rockmusaan ja niihin liittyviin kamoihin. Voisi mennä aika hyvin homma kaupaksi koska metallimusa/raskas musiikki näyttää olevan täällä lopullisesti pysyäkseen. Kyllähän tuola on hevibaarejakin joten miksi ei soitinkauppoja : P

 
Well, tuskin olisi. Vintagekama ei ole mikään graalin malja jota kaikki muusikot haluavat. Suurin osa ostajista hakee käytettyjen markkinoilta parempaa hinta-laatusuhdetta kuin mitä he saavat kun hakevat uuden kaupasta, eivät vintagekamaa. Ja hinta-laatusuhde on parempi sen takia, kun siinä ei ole välikätenä yrittäjää, jonka pitää saada elanto siitä hommasta. Pointti on se, jonka jo aiemmin sanoin: ostajalla ei ole järkeä ostaa liikkeestä käytettynä, myyjällä ei ole järkeä myydä liikkeeseen käytettynä. Tälläkin hetkellä suomen musakaupoista kannetaan ulos niitä paskoja PSR-komppimuljuttimia ja halpoja kitaroita ja bassoja. Jotenkin minun on vaikea nähdä markkinasegmenttiä vintagekamaan keskittyvälle yritykselle. Ehkä netissä, laajentaen markkinoita muualle eurooppaan, mutta ei, ei mitään järkeä perustaa fyysistä liikettä suomeen.
 
Ja mene käymään siellä paikallisessa musakaupassasi. Minun vakikauppani pääsee lähes poikkeuksessa T-kaupan hintojen alle ja valikoima on tyydyttävän laaja, tilaamalla sitten lisää. Ja siellä ne teinit tiluttavat ESPeillä ja Hughes&Kettnereillä heviä. Miksi valikoiman pitäisi rajoittua pelkästään metallimusaan? Se puoli on suomen kaupoissa kyllä hoidettuna erittäin hyvin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=207672