Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Einherjar
Alue:Livetoiminta
Aihe:Näkemyksiä pa-seteistä laululle
Aika:08.02.2012 14:07
Kyllähän nuo isot nimet (esim. RCHP, jne) ajelee kahdella vierekkäisillä line arrayllä, joista toiseen tulee bändi ja toiseen laulu(-t). Tietenkin se on vähän eri tason meininkiä kaikilla alueilla, jos verrataan bändiin joka laulukamoista seuraavilla vetelee. Lisäksi siellä systeemiteknikot pitää huolta, että nuo parit banaanit on taatusti parhaassa mahdollisessa vireessä joka suhteessa.
Sinänsä tuo kahden yläkerran ajeleminen ei ole mikään mahdoton idea, mutta se että siellä pyörii pari erillaista pönttöä eri asetuksilla, voi tuoda ongelmia.
 
Jos itsellä pitäisi läjätä jotakin jolla varmistaa oman soundin toimivuus, laittelisin varmaan ennemmin kasaan räkin;
Laululle oma laadukas etuaste (SPL track one, tjsp), joku pätevä efektilaitos parilla prossulla (esim. Tc M-one) ja joku splitteri/d.i.+pikkumikseri+31-al. eq -yhdistelmä omaan monitorointiin.
Sitten hankkisin siihen vielä sopivan mikkikaluston kylkeen. Tuolla kalustolla sitten ei tarvisi varsinaisesti arvailla mitä xlr:llä lähtee ulos ja vastuu siirtyisi sitten enemmänkin miksaajan harteille.
Tietenkin tuossa sitten pitäisi varmistua siitä, että sieltä oikeasti lähtee laadukasta tavaraa ulos. Pitäisi siis viettää päivä tai pari oikeasti hyvän kuuntelun parissa testailemassa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=207568