Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Timo.T
Alue:Klassinen
Aihe:Kapellimestarin työstä kiinnostunut
Aika:04.02.2012 22:48
megatherium: en ole lainkaan salmenhaaran kanssa amaa mieltä näin imponoimattomsta ja fasinoimattomasta askeettisesta sinfonisuudesta ekspressionistisesta eksperimentoinnista huolimatta joka maistuu suussa kuin kuiva siben limppu kun kaapisssa on tuorettakin leipää jota harvemmin kulijoille tarjoillaan.
 
rikasta emotionaalista vaikutusta joka on vielä orkestraalisesti ajateltua sinfonisuutta jossa lyömäsoitintehoja ei säästellä ei mitään wagnerin musiikkidraamoista kyhättyjä puoliviihteellisiä orkesterifantasioita ala naiivi valkyyrioiden ratsastus mekaanisessa ostinatossaan imelässä konseptissaan vaan arkkitehtoniselta muotoajatelultaan lujaa halittua ja loogista muotorakentta suosivaa ja melodiikaltaan intohimoista tehokaiden orkestralisten efektien värikylläistä myöhäiromantiikkaa koko dynaamisen asteikon ääriä myöten jota esim.melartinin 3. sinfonian avausosat ovat tulvillaan kuumeisessa kiihoittuneisuudessa kuin uljaat ritarit astuisivat areenalle haaniskoisaan tai intermezzon aalloilla keinuva tanssillinen rytminen syke merisinfoniassa dukasin noidanoppipojanhengesä ranskalaisttain pandiatonisten kvinttrakenteisten sointujen värittämänä kin meduusat ja merihevosten kanssa tanssisivat hurmiossa .
 
taidemusiikissa ei parasta ennen päiväys mene umpeen samoin kuin ravinnossa vakka top 20 parhaan historiallisten orkesterisäveltäjiämme teokset harvoin ovat realisoidut os niminä edes tunnetut kuten pikkurahalla antiikkiliikkeestä myytävänä olevat tuhansien harrastelijataiteilioiden maisemamaalaukset musiikin kadotessa viimeisen sävelen häipyessä kuuluvsta n. puolen tunnin kestoisena kun kerran pariisin louvren taidmuseon seinälle ripustettu mona lisa pysyy siinä tuhansia vuosia miljoonien nähtävllä kun joku tuukkasen 2. sinfonia tai saikkolan traaginen on hetken viipyilevänä kerränyt ehkä pari sataa kuulijaa koskaan ja on taas stattisena elementtinä jossakin pimeässä käkösä, surullista tämä suomalaisen säveltaiteen alennustila.

 
Melartinhan ON upeeta, mutta mulla vaan ei ole mitään tarvetta leikkiä menneen ajan ritaria, kuvitteillistuneisuuden ihannointi ja sen aiheuttava passiivisuus on jotain mitä vastaan minä tappelen, musiikkia vastaan sinänsä ei ole mitään, mutta jos sä mieluummin pakoilet toisiin maailmoihin kadottaakses tämän, niin ei musiikki ole muutakuin huume jota käytetään ja minusta on paljon vikaa jos musiikki on vaan asia josta saadaan fiksi.
 
Kuule, mä ymmärrän sun suomi myllytyksen, mutta on yks asia verrata jotain tuukkasta tai melartinea sibbeen tai muuhun vastaavaan, mutta sanoa että niiden sävellykset on verrattavissa Pieron äpärä poikaan on toinen, siihen verrattunu ne ON harrastelijataiteilijoita joiden tosiaan kelpaa pysyä siellä rihkamakaupassaan, se joko osottaa että sä joko yliarvoit suomalaisten säveltäjien ammattitaidon rajusti, tai et tiedä mitään siitä mitä kaikkea Leonardo teki, ja mitä ne maalaustekniikat mitkä hän hallitsi mestarillisesti oikeesti tarkottaa.
 
suomalaisen sävellyksen alennustilan voi muuttaa hetkessä, ensimmäiseks lähde pois tietokoneeltasi, ja toiseksi rupea tekemään työtä sen eteen että jotain tapahtuisi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=205840