Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ngo
Alue:Koskettimet
Aihe:Kaappi synalle?
Aika:02.02.2012 10:30
Jos ongelmana on laatikkomaisen kumiseva ja ontto ääni, kannattaa ennen kaapin heivaamista roviolle täyttää se lumpulla tai muusta raskaasta kankaasta leikatuilla suikaleilla. Vaahtomuovi/puuvilla jne ei auta lainkaan koska on liian kevyttä.
 
Kumina syntyy siitä kun ääni kimpoilee kotelon kovissa mdf/lastulevyseinissä, eikä kovinkaan monessa kaapissa ole lisätty mitään kotelon sisään vaimennusmateriaaliksi.
 
Bassoääniin tuo ei vaikuta, sillä niissä on tarpeeksi energiaa puskea itsensä kangaskerrosten läpi ja kimpoilla edelleen ympäriinsä (ja jos kotelon suunnittelu on huono ei sille voi mitään), mutta kaikista ärsyttävämpiä ovat kumisevat keskiäänet jotka tekevät äänestä epäselvän ja juuri näihin raskaat lumput auttavat koska valtaosa äänen energiasta menee niiden liikutteluun.
 
Soundihan tuossa muuttuu alkuperäisestä, mutta itse olen "parantanut" tällä keinoin kaikki omat kumisevat kaiuttimet (mm. Voxin pienen kitaravahvarin jota syytettiin kaikissa arvosteluissa laatikkomaisesta soundista).
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=207442