Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vladi
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Edirol UA-25EX särkee
Aika:01.02.2012 17:08   (muokattu 01.02.2012 17:11)
kmh: Voisitko laittaa suoraan nauhoitetut wavit (tai aiffit) eikä mp3sia? Noissa mp3sissa on jonkinnäköinen normalisointi päällä joka tekee ongelman paikantamisesta turhan hankalaa? Molemmissa tiedostoissa piikki hipoo maksimia.
 
Vaikea kuulla mikä tässä nyt olisi se särö. Olet siis varma siitä että vastaava ilmiötä ei esiinny jos laitat korvan kaiuttimen viereen?
 
Onko sinulla toista signaalilähdettä jolla testata säröytymistä? Särkeekö esimerkiksi laulua äänittäessä? Entäs akkaria? Akkarista varsinkin on mahdollinen särkeminen yleensä hemmetin helppo kuulla - mulla ainakin on vaikeuksia erottaa tästä mistään muusta lähteestä johtuvaa säröä. Tulos kuulostaa omiin korviini ihan vaan vahvistimen ja sähkökitaran yhteistoiminnalta.

 
Laitan wavit kohta.
 
Oon testannut tuota puheellakin ja sama ilmiö toistuu, kun puhuu ensin hiljaa ja sitten selvästi kovempaa. Näin, vaikka sisäänmeno olisi säädetty hyvin pienelle.
 
Ollaan jo toistamiseen kaverin kanssa pohdittu tätä ongelmaa. Viimeksi tehtiin niin, että toinen meni pitkän piuhan kanssa viereiseen huoneeseen oven taakse soittamaan ja toinen istui kaiuttimen vieressä kuuntelemassa. Näin eliminoitiin kitaran akustinen ääni pois. Ei minkäänlaista säröä itse vahvistimesta. Ja kuten sanoin, ei pitäisi olla edes mahdollista, sen verarn puhtaalle tuo vahvari on säädetty. Niin ja tätähän on myös testattu useammalla vahvistimella, eli ei pitäisi olla siitäkään kiinni.
 
Wavit(normalisointi pois):
 
http://dl.dropbox.com/u/5209543/clean_elegant.wav
http://dl.dropbox.com/u/5209543/clean_ltd.wav
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=207320