Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Stargazers
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Sävellätkö soitin kerrallaan vaiko yhtä aikaa sovia osuuksia?
Aika:22.01.2012 08:23
Itellä aika usein kuvio on tällainen (tietenkin riippuu biisin genrestä, mutta perinteinen metalliwannabiimättö):
 
1) Raahaan rummut taustalle pörisemään, yleensä yksi komppi vain tässä vaiheessa jota luuppaan haluamalla tempolla (EZDrummer ja Logic käytössä siis)
2) Otan synan kouraan ja valitsen jonkun kivan soundin ja väsään 4 tahtia tai 8 tahtia sillä soundilla
3) Teen kohdassa 2 nauhoitetun kuvion ympärille monet muut instrumentit
4) Kun eka "säkeistö" on valmis, sitten alan monesti vasta fundeeraamaan mitenhän jatkaisin ja sitten palaan sille audioraidalle (yleensä) jonka tein kohdassa 2 ja sitten teen samalla instrumentillä sitten myös kertsin pohjan
5) Väsään muut instrumentit kertsiin
6) Copy-pastettelen pohjarakenteet (eli sitä säkeistöä ja kertsiä) haluamalla tavalla, eli vaikka että intro, säkeistö, ketsi, säkeistö x2, kertsi x2
7) Siirtelen kohdassa 3 väsäiltyjä instrumenttejä alkamaan eri aikaan, saatan siirtää vaikka kohdassa 3 nauhoitetun muun synaraidan, vaikka pimpelipompelikellopelit tai mitä lie alkamaankin vasta toisessa säkeistössä, sitten kohdassa 3 väsäämän viulukuvion saatan siirtää alkamaan tokan säkeistön puolesta välistä jne.
8) Nauhoittelen mahdollisesti lisää synaraitoja.
9) Vimosena sitten vaihtelen rumpukomppeja erilaisiksi.
10) Miksailua ja reilusti reverbbiä, tarpeeksi välinpitämättömyyttä jotta ei mene jonninjoutavaan turhaan säätämiseen ja sitten se on siinä.
 
Eli skebaosuudet tulee millon missäkin välissä, joskus on esim. että on synalla vaikka väsännyt jo rumpujen päälle stringisoundit, bassot ja pianot ja jonkun pimpelipompelisoundin. Sitten vetäisen skebat vaikkapa ja sitten sen jälkeen vielä lisäilen viuluja, selloja ja huiluja.
 
Kutakuinkin tällainen flow biisien teossa. Toki riippuu biisistä kuten järkikin sanoo, että jos biisissä ei ole rumpuja ja on vain pianobiisi niin sillon eri flow.
 
Nyt on pianobiisejä sävellellessä (http://painlessdestiny.bandcamp.com/ biisit) ollut aika usein flowna että valitsen alussa jonkun vasemman käden patternin mitä pyörittelen, sitten nauhoitan sitä 4-8 tahtia, sitten nauhoitan oikean käden osuudet (joskus siis on "kolmikätisiä" osuuksia myös). Sitten siirryn seuraavaan pätkään, väsään seuraaavat sointukulut + oikean käden osuudet, sitten taas seuraavaan pätkään jne. Toki joissain biiseissä molemmat kädet nauhoitan samalla, mutta oon huomannut helpommaksi useimmiten sen että nauhoitan erikseen, ei mene aika siihen että säätää uusiks ja uusiks kun ei oo niin pro soittaja ja enemmän kiinostaa se säveltäminen tähän hätään niin siksi näin mennään.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=205837