Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ares
Alue:Keikkapaikat
Aihe:Erot keikkapalkkioissa maantieteellisesti- onko niitä ?
Aika:18.01.2012 15:35
Vai olisiko tuo enemmän siitä kiinni mitä kehtaa pyytää ja miltä oman "juttunsa" saa kuulostamaan. Joskus nuorempana, kun soittelin metallibändissä oltiin ihan kohtuullisen taitavia soittajia, mutta ei saatu keikoista juuri mitään. Nykyään kun ei enää osaa soittaa, mutta on itsevarmempi ja tietää (hyvin VÄHÄN) mistä puhuu voi keikoista kevyesti lohjeta se tonnikin. Ja pienen kevätkiertueen buukkaamiseen ei tarvita kuin google ja ruokatunti -ennen siihen tarvittiin satoja levyjä mitä piti lähetellä postissa ja sitten piti vielä soitella perään siinä toivossa, että joku on kuunnellutkin sen levyn. Tosin ennen ne tavoitteetkin oli taivaissa, nyt niitäkään ei ole.
 
Summasummarum: Pitää tietää mitä myy ja pitää tietää mitä asiakas (baari/tapahtuma) haluaa ostaa. Jos keikkapaikalla on käynyt viimeksi Raaka-aine, Stamina ja Mokoma ei sinne välttämättä kannata yrittää myydä iskelmää. Kun soittaa ja yrittää järjestää bändilleen keikkaa täytyy saada asia kuulostamaan siltä, että ollaan juuri sen tyyppisiä esiintyjiä mitä tuo tapahtuma/baari etsii. Muutenkin pitäisi pyrkiä kyselemään mahdollisimman vähän itsestäänselvyyksiä (eikös teillä oo tällasia bändejä aika usein jne.), koska siinä jää epävarma kuva . Kun oikeasti tietää asiansa ja kertoo sen reilusti niin hommat lyödään silloin helpommin lukkoon.
 
Mutta tosiaan, eipä niissä liksoissa ole ainakaan meillä ollut eroa. Tosin varsinaisena työnä en ole tätä koskaan tehnytkään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=45&t=206970