Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sirmakka-ukko
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Sävellätkö soitin kerrallaan vaiko yhtä aikaa sovia osuuksia?
Aika:18.01.2012 14:25   (muokattu 18.01.2012 14:28)
Jokseenkin jokainen ihminen pystyy "säveltämään" - jonkinmoisen melodian ainakin.
Soivat osuudet taustaharmonioineen ja eri soittimineen ovatkin sitten aivan toinen asia. Lahjakkuus ja sitä edelleen kehittävä eri soittimien tuntemus, sekä niiden tuntemukset nuotintaessa ovatkin sitten aivan toinen asia sovituskokonaisuuksia ajatellen musiikin eri tyylilajeista riippuen. Minä teen genressäni ns. tanssi -ja iskelmämusaa ravintola sekä tanssimuusikkourani aikoina saamistani käytännön perusopeista johtuen.
 
Musiikkiopistotaustaa ei ole kuin vain vuosi kontrabasson soittoa nuoruudessani musiiikiopistossa ja ohessa omaehtoista haitarin hipelöintiä. Konehahmottelu nykyisin laittein on avittanut hahmottamistani musantekoani joidenkin eri kirjallisten teoriaoppaiden ohella.
Näin ollen totean, että osaamiseni musiikinteon "portaikossa" ylöspäin mennessäni on edelleen aika alemmilla askelmilla. Tähän on tyytyminen, kun kunnianhimoa puuttuu ja ikäkääkin alkaa jo olla.
 
Sen katkeroituneen pianonpuuttumisitkuni lapsuudenkodistani olen täällä aiemmin jo ilmaissut. Nyyh nyyh!
 
e: eikä ollut tuolloin mitään ogeleitä, kun intoa olisi ollut siellä pohjoisessa tiensä vastaaviin laitoksiin hakeutua oppia samaan. Muutoin elämä on ollut oikein hyvää tähän asti. :)
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=205837