Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jaakkor
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kitaran maadoitus ongelma
Aika:16.01.2012 07:35   (muokattu 16.01.2012 07:35)
Atsku: Eli itserakennetusta stratostani kuului kovaa hurinaan ja rätinää. Kun koskin kieliä, tai metalliosia, jotka ovat yhteydessä kieliin (talla,vibrakampi, virityskoneisto) hurina ja rätinä loppui. Vahvistin oli maadoitetussa töpselissä.
Kitaran maadoituksessahan tuo vika on, päätin siis kokeilla juottaa kitaran maadoituksen uudestaan -> ei vaikutusta. Irrotin maadoitusjohdon ja hurina loppui saman tien, eikä kitara hurise enää ja sitä on hyvä soittaa.
 
Kysymykseni on: Onko vaarallista, että maadoitusjohto ei ole kitarassa kiinni, jos vahvistin on maadoitetussa töpselissä?
 
Jos vastaus on kyllä, niin kannattaako kitara viedä sitten jonnekin huoltoon, jossa se laitetaan niin, että se toimii, kun maadoitus on kiinni?

 
En ole todellakaan mikään asiantuntija, mutta ei kai se vaarallisempaa ole, päin vastoin. Jos maadoitusjohto on yhteydessä kieliin, niin silloinhan se on aina periaatteessa vaarallinen. Jos tulee iso sähköpiikki niin soittaja saa käsilleen (tämän takia jotkut tekee ns. life safer kytkennän). Nythän sinä olet soittajana kuivilla kun et ole yhteydessä sähköön.
 
Toinen asia on sitten se, että miten kitarasi pärjää eri vahvistimilla ja vaikka lavalla jossa on paljon kiertoa aiheuttavia laitteita. Että aina parempi jos saa homman toimimaan niin kuin pitää, eli tässä tapauksessa kielten ollessa myös maadoitettuna.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=206931