Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Antti1
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Keinokuorman käytöstä
Aika:14.01.2012 18:10
Mulla on näennäinen ongelma uusien romujeni kanssa ja kaipaisin siihen vähän näkökulmia. Aihe on seuraavanlainen: mulla on 5150 II, Weber Mass III ja haluan äänittää niillä suoraan tietokoneessa olevan interfacen linjatuloon. Ongelma on pieni epävarmuus systeemin toimivuudesta.
 
Kuvia kuormasta:
https://taweber.powweb.com/weber/massIIIfront.jpg
https://taweber.powweb.com/weber/massIIIrear.jpg
 
Kuvia vahvistimesta:
http://www.gear-vault.com/wp-conten … 011/04/peavey-5150ii-amp-review.jpg
http://www.peavey.com/assets/images/large/00575680_8327.jpg
 
Ensin kytkentä: kitara - vahvarin input - kaiutinlähtö (8ohm) - Weberin "From Amp" - Weberin "Line Out" - interfacen linjatulo. Vaihtoehtoisesti koitin myös preamp outista signaalia koneelle ja kuorma kaiutinlähdössä, mutta se ei muuttanut tilannetta miksikään. Loopin sendistä tuli ainoastaan enemmän häiriöitä, joten se jäi pikaisesta testailustani kokonaan käyttämättä. Koitin myös netissä mainostettua vahvari stanbylla ja linjalähdöstä ääntä eteenpäin -metodia, mutta se ei pihahtanutkaan. Ei ilmeisesti toimi ainakaan tällä 5150:n versiolla.
 
Seuraavaksi vähän tietoutta tuosta Weberistä. Kuorma vaimentaa metakan kokonaan bass-potikan ollessa minimiasennossaan (=vastapäivään käännettynä), mutta kuorma jostain syystä ei ole päällä kytkimen ollessa on-asennossa, vaan bypassilla. Tämä on todettu treeniksellä kaapin kanssa ja netistä pikaisella haulla. Jos jollain käyttäjällä on eriävää tietoa, niin kertokaa ihmeessä.
 
Nyt varsinaisen ongelman kimppuun. Tämä yhdistelmä aiheuttaa tietokoneen näyttöön kummallista häiriötä/aaltoilua/väreilyä. Miksi ja onko syytä olla huolissaan? Tätä ei ole ikinä ennen tapahtunut millään laitteilla, joita olen interfaceeni vuosien aikana kytkenyt. Yhdistelmästä kuuluu myös vahvarin masterin asennosta riippuen merkillinen siritys, mutta sen olen tulkinnut johtuvan Weberin kaiutinmoottorista. En kuitenkaan kaiutinjohdon lyhyen mitan vuoksi osannut paikantaa äänen lähdettä, saattoi yhtä hyvin joku nupin komponentti rutista. Osaako joku toinen tuon kaltaisen kuorman käyttäjä vahvistaa tämän? Viimeisenä näkyy putkien melko radikaali sininen loimotus soiton mukana. Mä en ole kamalasti putkia soitellessa ikinä kytännyt, mutten muista kyllä nähneeni mitään vastaavaa. Linkistä löytyy videon pätkä aiheesta, josta kuulee kitaran äänen lisäksi myös sen sirinän: http://dl.dropbox.com/u/23696254/5150_Weber.wmv
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206960