Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:stnprkl
Alue:Livetoiminta
Aihe:Vikavirtasuoja lavan sähköissä
Aika:12.01.2012 15:41
Haipuma: Ollaan hankkimassa bändille tuollaista 32A työmaakeskusta, että saataisiin joka keikkapaikassa vedettyä sähköt fiksusti. Heräsi sellainen kysymys, että miten vikavirtasuoja käyttäytyy jos sellainen löytyy tuosta keskuksesta.
 
Vikavirtasuojan toiminta on siis tuttua, mutta kysymyksenä on, että toimiiko se toivotulla tavalla PA:n + vahvistimien + soittimien sähköissä? Vai tuleeko liian helposti tilanteita missä suoja räpsähtää alas ja sitten on koko lava pimeänä?
 
Olisiko järkevämpää hankkia keskus ilman vikavirtasuojaa?

 
Sen suojan tarkoitus on nimenomaan laueta vikatilanteissa, joten jos sulla ei backlinessa eikä PA:ssa oo mitään vikaa ni ei ne vikavirtasuojat siellä välissä mitään haittaa tee. Parempi vaan et ovat siellä.
Joskus vanhoja päätteitä starttaillessa saattavat laueta, mut silloin on yleensä kyse päätteen kuivuneista konkista ja tää ongelma häviää kun päätteet saa virtoihin ja konkat latautuu riittävästi eli muutama minuutti yleensä riittää. Ja tää johtuu siitä et ne tyhjenneet konkat yrittää haukata enemmän virtaa käynnistysvaiheessa kun mitä päätteet ottavat käytössä valtakunnan verkosta, koska niiden konkkien tehtävä on juurikin tasata niit päätteen haluamia virtapiikkejä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=206907