Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:-jss-
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Atrac3Plus -koodekin avaus
Aika:12.01.2012 12:36   (muokattu 12.01.2012 13:01)
humppahanuristi: Tuossa taitaa nyt tulla vastaan sekin asia, että mikä MD on kyseessä. Siis se vanhemman standardin tavallinen MD vai Hi-MD.
 
Vanhemman mallin MD:stä ei saa omia äänityksiä siirrettyä datana mitenkään koneelle. Se antaa koneella olevia siirtää MD:lle ja niitä samoja takaisin mutta MD:llä äänitettyjä ei voi siirtää.
 
Hi-MD:llä tuon ei pitäisi olla ongelma.
 
EDIT: mutta jos jollain on toimiva keino noihin vanhoihin vehkeisiin, niin otetaan vastaan. Itseltäkin löytyy jokunen kymmenen keikkatallenne MD:tä ja niissähän kestää hetken jos analogian kautta siirtelee.

 
Atrac3Plus Hi-SP media on Hi-MD
 
äänitteen voi siis siirtää ATRAC3 -formaatissa (DRM-suojattuna, suojausta ei saa pois) PC :lle.
 
Sen jälkeen alkaa pelleily.
 
Sonyn Audio Forge ei suostu avaamaan näitä siirrettyjä tiedostoja vaan näyttää tyhjän tiedoston ja ilmoittaa DRM -kopiosuojausvirheestä. Se suojaus seuraa ilmeisesti kaikkia näitä ATRAC3Plus -äänitteitä ja se estää toisen polven kopion valmistamisen.
 
Sillä SonicStage -ohjelmalla voi muuttaa PC :lle siirretyn ATRAC3Plus -formaatin ATRAC3Plus -> WAV -muotoon, mutta ei suoraan mihinkään muuhun formaattiin. Eli jos haluaa MP3 -formaattiin, pitää tehdä taas uusi konversio WAV -> MP3.
 
Se koko polku menee ATRAC3Plus ->WAV -> MP3. Sen jälkeen käytettävissä on kopiosuojaamaton MP3 -äänite, mutta lopputulos on huono.
 
Kuuntelin näin muutettuja MP3 -tiedostoja, enkä ole tyytyväinen. Joku toinen tapa pitäisi löytyä.
 
Ajattelin, että jos siirrän optisen line-out liitännän kautta suoraan Hi-MD -soittimelta audiointerfaceen ja sieltä tallennus suoraan MP3 -formaattiin.
 
Vai tuleeko tässä jotkut häviöllisen pakkauksen rajat jo vastaan? Alkuperäinen tallenne kuunneltaessa ilman konversioita ei ole ollenkaan huono.
 
Tai pitäsikö siirtää line-out sähköisessä analogia-muodossa, lukea se audiointerfaceen ja tallettaa suoraan MP3 -formaattiin? Jospa siinä olisi vähemmän perättäisistä konversioista seuraavaa epämääräisyyttä ja nyanssien katoamista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=206826