Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender The Twin Red Knob, putkiremontti edessä, vinkkejä?
Aika:12.01.2012 11:29
Palataanpas taas tähän.
 
Puhdas saundi ei tuntuisi enää olevan sellainen kirkas, iskevä ja puhdas, vaan enemmänkin sellainen muhjuinen, epäselvempi ja hieman puuromaisempi. Paksuimmalla kielellä soitettaessa mukana on sellaista röpöistä ylitse vuotavaa bassomaisuutta. Mitään varsinaisia häiriöääniä tai särinöitä ei kuitenkaan ole.
 
Voisiko tästä päätellä, että on tullut putkiremontin aika? Pistänkö ensin vaihtoon etu- vai pääteasteen putket? Uraltonen mukaan etuasteen putket kestävät kauemmin kuin pääteasteen putket, joten olisi varmaan viisainta aloittaa pääteputkista - ja nyt käytössä olevat Sovtekit ovat vielä kestoiältään sieltä huonoimmasta päästä.
 
Onko kenelläkään kokemuksia putkien puolituksesta? Eli käytetään vahvaria ainoastaan 2 pääteasteen putkella 4 sijaan. Tämän pitäisi myös laskea tehoa, mikä olisi ainoastaan hyvä asia.
- mitkä putket poistetaan, mitkä jätetään?
- biasoidaan uudelleen 2 putkelle
- mitä muuta pitää huomioida?
 
Jos biasoidaan normaalisti 4 uudelle putkelle, niin voiko ensin mitata biasjänniteen mittauspaikasta vanhoilla putkilla ja sitten putkien vaihdon jälkeen biasoida uudet putket samalle jännitteelle?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=205304