Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LaMotta
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Ja taas intonaatiosta..
Aika:11.01.2012 16:57
Midrange: Mistähän ihmeestä mahtaa johtua että paksummat E, A ja D kielet soivat flatteina eli alavireisinä noin 14-nauhalta eteenpäin, siitäkin huolimatta että intonaatio on laitettu kohdilleen perinteisellä 12-kielen kohdalta huiluääni ja painallustekniikalla?
 
Ohuemmat kielet G B ja E puolestaan ovat ookoo koko laudan matkalta. Kokeilin sitäkin jippoa että laitoin intonaation 19 nauhan kohdalta (12-nauhan sijaan) mutta tuolloin taas otelaudan alkupäässä olevat nuotit alkaa heittämään.
 
Onko tuo tavanomaista että tuohon pitää vaan tottua ettei sitä bluesasteikkoa voi veivata ylärekisteristä paksumpien kielten kohdalla täysin vireessä? Kielet uudet, 9 settiä Dan Markleyta ja Eb vire, mittarin tarkkuus 0,1 senttiä (AP-tuner ohjelma)

 
Johtuu ihan siitä samasta syystä kuin vastaava epävire ensimmäisillä nauhoilla. Mitä ylempänä kielet on tallassa sitä enemmän epävirettä viimeisillä nauhoilla. Voi johtua myös siitä, että kaula kaareutuu voimakkaammin takaosaltaan, tällöin voisi tarkistaa kaulan säädön.
 
Eli yleisesti voidaan todeta, että mitä alempana kielet on satulassa ja tallassa, sitä vähemmän intonaatiovirhettä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206863