Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollstro
Alue:Kilpailut
Aihe:Bassolinjaskaba 61-Äänestys
Aika:10.01.2012 14:01
Reggae osoittautuu haastavaksi taiteenlajiksi. Harvalla lähtee rennosti ja yllättävän harvalla sävelet osuvat kohdalleen. Johtuisikohan kitarasta, se kun on aika viitteellinen ja pohjasäveltä on hankala hahmottaa? Useamman kohdalla sitä ganjaa man tyyliä olisi pitänyt annostella isommin.
 
Sn: Tässä ei joko huomata, tai sitten tyylikeinona soitetaan A- ja B-osaan sama kuvio. Aika kiharainenkin näin simppeliin taustaan ja osittain menee sävelet sävellajin reunoja hipoen. Lyhyessäkin biisissä bassokuvio saisi perustua enemmän kuin yhden riffin varaan. Ei tämä ole huono missään nimessä. Soitto on varmaa ja taimi toimii. 1p
 
absqua: Hienostui hönkii matalalta ja jättää bändile tilaa hengitellä. Reggaehkoa toimintaa. 3p.
 
poppamies: Poppacamel-mihellä on ihan omat sävellajit ja taimit. Basso on huiman pinnassa, menee välillä säröllekin
 
vt_17: Tässä myös basso on ihan liian pinnassa ja säröllä peittäen bändiä alleen. Jos sen unohtaa niin perusbassolinja on kohdallaan ja hoitaa asiansa.
 
joonas: Hyvä saundi ja vola. Soitto on aika varovaisen oloista, enemmän asennetta peliin niin homma toimisi paremmin. Lopussa paranee.
 
Thominisk: Jamaicasaundit. Pikkusen menee time ajoittain nokilleen ja muutama sävel ojan puolelle. Rentous puuttuu niin kuin suomen mäkihyppyjoukkueella. Tässäkin loppu paranee.
 
JudeJude: Tosi varovainen ote ja tuntuu ettei soittaja saa selvää mistä sävellajista tämä kappale oikein menee. Kontra toki lisää haastetta.
 
Esa H: Nyt on plöm-saundi, joka toimiikin tässä. Ihan kuin basso ja tausta olisi vähän eri vireessä. Reggaen syvin olemus tästä kuitenkin puuttuu.
 
makkone: basso jää aika hiljaiseksi. Nypyttävä meininki. Sävelet kohdallaan ja tulkinta on omaperäinen. Tässä sakissa nousee positiiviseti esiin. 1p
 
sirdickyj: Hämäännyin vähän tästä painottavasta keinunnasta joka keinuu vastakarvaan biisin kanssa. Sävelissäkin pientä lipsumista.
 
mtnen: nyt on reggaesaundia. Isoa. Pikkusen on liikaa nuotteja tähän taustaan eikä anna kitaraistille sen kaipaamaa tilaa. Less is more, mutta pisteille toki. 1p
 
Zep Howe: Tässä on hienot sävelvalinnat ja ihan oma meininki. Takuulla kieli poskessa. Soittomiehen veto. 1p
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=58&t=206696