Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:StevieRayVehkakoski
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Pikkukoppaisen etsintää osa XXX
Aika:06.01.2012 19:25
Jatketaanpas tätä loputonta tarinaa taas muutamalla episodilla:
 
Recording King ROS-616 lähti takaisin Saksaan kun yksi ilta sitä vähän tutkailin myyntiä varten ja ihmettelin että se näyttää jotenkin oudosti epäsymmetriseltä. No aikani sitä pyörittelin ja totesin että otelaudan pää on noin 4mm sivussa kopan keskilinjalta ja myös kaikuaukon keskilinjalta..
 
Recording King RNJ-25: Hommasin tällaisen ennenkuin toi ROS-616 tuli Thomannilta. Tämä siis vaahterakoppainen L-00 kopio. Tässä oli tosi kova volyymi, todella nopea ja napakka atakki, todella paljon keskialuetta ja tosi pureva soundi. Muutama ikävä dead-spotti otelaudalla häiritsi turhan paljon ja tää oli vähän sellainen "one-trick pony" eli bluesit ja kantrit tällä näpytteli mutta ei tällä oikein mitään hempeämpää tehnyt mieli soittaa kun tosiaan tässä oli sellainen pamahtava soundi.
 
Gibson L-00 1936 reissue -91: Toi RNJ-25 oli muodoltaan ja lookiltaan just kohallaan joten ostin tällaisen. Tässä on paljon kauniimpi soundi kuin tossa Recording Kingissä, keskialuetta paljon hillitymmin ja pidempi sustain. Tässä on jo aika moni asia kohdallaan, tällä voi lyödä sointujakin ja soitella bluesin lisäksi muutakin. Tässä on ikävä kyllä susinuotit just samoilla kohdilla kuin tossa Recording Kingissä, ei tosin yhtä selvinä mutta kuitenkin. Ja vaikka tässä on koppa jo elähtänyt suht reilusti niin tässä on vieläkin vähän sellainen turhan tiukka ja kimakka soundi mutta on tämä silti tähän asti testatuista paras.
 
Soitellaan siis Gibsonilla taas vähän aikaa ja katsotaan jos sen soundiin tottuu tai sitten ei. Pitäisi joskus ottaa vähän aikaa ja testailla kotimaisten mestarirakentajien luuttuja jotta kuulisi miten oikein hyvät kitarat soi. Toisaalta taas tuntuu jotenkin pöljältä ostaa monen tonnin kitaraa kotisohvalla soiteltavaksi ja pikkupojat hakkaa niitä leikkiautoilla ym.. No, elämä on valintoja täynnä. Tähän asti oon saanut kaikki kitarat suht hyvään hintaan ja myös saanut myydessä osapuilleen saman hinnan joten ei tässä köyhtymään ole päässyt mutta vähän sellainen tunne on että kohta joutuu..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=205700