Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kmh
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Thunderbolt- liitäntä
Aika:04.01.2012 10:05   (muokattu 04.01.2012 10:14)
JPQ: riski jos uudessa ei ole toivotaan ettei apple poistele lähitulevaisuudessa fw portteja.
 
Thunderbolt-FW -adapterit lienevät tulevaisuudessa se ratkaisu sitten: thunderboltin kaista ja bussivirta riittää firewire-porttien ajamiseen kevyesti.
 
USB 3.0 pystyy parhaimmillaan 5Gb/s nopeuteen. Thunderbolt taas pystyy jo nyt 20Gb/s (mikään laite ei vielä anna tuollaisia kaistoja), ja tulevaisuudessa sitä pystynee nopeuttamaan jopa 100Gb/s asti.
 
PCI-express 3.0 on 16Gb/s tällä hetkellä. Sitä pystyy siis jo nyt kevyesti ajamaan thunderboltin yli: käsittääkseni näin ensimmäiset thunderbolt-laitteet toimiikin. Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi ulkoisia näyttökortteja. Kas siinä villi ajatus :)
 
Käytännössä tämä tarkoittaa mm. sitä, että thunderbolt-äänikortit voivat ajaa jopa tuhansia raitoja. Koska thunderbolt on myös suht yksinkertainen speksi jolle suunnitella laitteita, samalla tapaa kuin PCI tai Firewire, ratkaisee tämä useitten laitevalmistajien päänvaivat saman tien.
 
Apogee ja Digidesign ainakin ovat jo ilmoittaneet tuottavansa thunderbolt-laitteita lähitulevaisuudessa. Tämä tarkoittanee käytännössä sitä että Symphony/HD-laitteet tulevat ensin thunderbolt-versioina, ja sen jälkeen volyymien kasvaessa ruvetaan tällä speksille tekemään halvempia laitteita.
 
Tulevaisuus näyttää siis varsin hyvältä tämän suhteen: ongelma on tietysti se ettei standardia ole vielä kovin moneessa koneessa, mutta se on vain ajan kysymys.
 
Kotimuusikolle thunderboltin suurin hyöty olisi liitäntöjen yksinkertaisuus: kasvanutta kapasiteettia tuskin kotona tarvitaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=206681