Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rrroope
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Boss SD-1, virtuaalimaa + diodi + ledi? Täh?
Aika:02.01.2012 10:48
Laulava Kylätohtori: No niin, kertokaapas nyt, missä on vika Bossin SD-1:ssä, jos toimii normaalisti patterilla, mutta ei virtalähteellä. Muuntajalla valo palaa lähes näkymättömän himmeästi, mutta tuntuisi muuten pelaavan ainakin lähes ok. Saattaa olla, että aavistuksen omaisesti toimii patterilla paremmin, mutta tod.näk. se on vain rajuimman luokan psykoakustiikkaa.
 
Tuollainen se siis on koko ajan ollut, eipä tuo modaus tehnyt muuta kuin helvetin hyvän kuuloisen spedusta. Olisiko johto poikki tai jotain, koska kuitenkin ajoittain toimi myös muuntajalla normaalisti, kun piirilevyä liikutti kotelossa?
 
Kertokaahan, ei kai tämä nyt enää mikään iso ongelma ole, jos näistä jotain ymmärtää...

 
lukeeko siinä pedaalissa, adapterijakin vieressä "use PSA adapter" vai "use ACA adapter"? joskus ennen vanhaan, bossin pedaalit käytti virtalähteenä 12V reguloimatonta muuntajaa, josta sitten jännite pudotettiin pedaalin sisällä 9 volttiin. paristolla nuo toimivat siis ihan normaalisti, kuten muutkin pedaalit. nykyisemmin noissa on kaikissa siirrytty universaalimpaan 9voltin adapteriin.
 
niin, tuo ACA tarkoittaa siis 12v adapteria ja PSA 9V adapteria. jos käyttää 9v adapteria 12v adapterille tarkoitetussa laitteessa niin tuo ledi palaa juurikin himmeänä ja muutenkin laite toimii vähän heikommin.
 
ongelman voi korjata joko
1. hankkimalla vanhan adapterin
2. käyttämällä sellaista jakopiuhaa siinä 9V adapterissa siten, että samassa adapterissa on kiinni jokin muu 9V bossin pedaali
3. ohittamalla sieltä pedaalin sisältä yhden diodin ja vastuksen, tuossa infoa:
http://stinkfoot.se/archives/1019
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=206463