Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:HaloOfFlies
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:Vuonna 2012 nähdyt keikat
Aika:01.01.2012 12:14   (muokattu 11.02.2014 09:39)
Uutta pystyyn, kun vuosi vaihtui. Ainakin nämä olisi tarkoitus käydä katsomassa:
 
3.2. Erja Lyytinen, Raahesali, Raahe
 
Tuli vähän hetken mielijohteesta lähdettyä tälle keikalle, mutta ei tarvinnut katua päätöstä! Hieno blues-kitaristi tuo Erja. Suurinta osaa biiseistä en tuntenut, mutta onneksi siellä tuli Black Magic Womania ja Hendrix-pätkiä seassa. Varsinkin Black Magic Woman soi kyllä helvetin komeasti ja sai raikuvat aplodit. Mahtava ilta kerrassaan ja pääsin keikan jälkeen myös juttelemaan Erja Lyytisen kanssa. Keikkalippua koristaakin nyt Erjan nimmari, lisäksi kehotti käymään Facebookissa tykkäämässä mikä tuli myös tehtyä heti kotiinpääsyn jälkeen. Kyllä blues lämmittää mukavasti näillä pakkaskeleillä.
 
Setissä tuli seuraavat biisit (ei järjestyksessä):
 
A Change Of Season/Black Magic Woman
Voracious Love
Don't Let A Good Woman Down
Grip Of The Blues/Voodoo Child/Spanish Castle Magic
Crossroads
Oil & Water
Let It Shine
Crowes At Your Door
Not A Good Girl
No Place Like Home
Everything's Fine
Wanna Get Closer
 
Encore:
Soul Of A Man/Power Of Soul
 
31.3. El Supernaut, Club Teatria, Oulu
 
Nähdessäni yhtyeen nimen, luulin että kyseessä on jokin Black Sabbath-coverbändi. Olin väärässä ja yllätyin samalla positiivisesti. Harvemmin kuulee enää rautalankamusiikkia livenä noin hyvin soitettuna. Oululaisbändillä oli lavakarismaa ja kuultiinpa setissä myös yksi Viikatteen kappale. Jätkät vetivät todella mallikkaan Pohjoista viljaa-coverin, se on sanottava. Kuten Kaarlekin myöhemmin totesi, soittivat sen paremmin kuin Viikate itse. Lisäksi tuli todistettua, että Iron Maiden taipuu myös hyvin rautalankaversiona, samoin The Clash ja Manic Street Preachers. Toisaalta kaverit ovatkin ammattilaisia.
 
Setti näytti jokseenkin tältä (ei järjestyksessä)
 
If You Tolerate This, Your Children Will Be Next
London Calling
Holiday In Cambodia
Berlin Alexanderplatz
Pohjoista viljaa
Aces High
Ode To Mr. Lee and Mr. Harris
Wonderman From Intiö
Deaf Man's Surf (Difficult To Cure)
 
31.3. Viikate, Club Teatria, Oulu
 
Viikate räjäytti sitten totaalisesti potin. Uusi albumi Petäjäveräjät oli hyvin edustettuna, toisaalta tuntui että pari vanhempaa kappaletta olisi voinut korvata ainakin kaksi uuden levyn kappaletta setissä. Mutta taattua Viikatettahan se oli, eikä tarvinnut lähteä keikalta pettyneenä. Keikan aloitusaika oli jo ennestäänkin suhteellisen myöhäinen (kello 23.00) ja pieni miinus menee 15 minuutin viivyttelystä. Itselleni keikan kohokohtia olivat vanhemmat biisit, koska ei tuota uutta levyä vielä hyllystä löydy. Varsinkin Ei ole ketään kelle soittaa oli nannaa, sillä siitä lähti itselläni Viikate-diggailu aikanaan käyntiin. Kuten Kaarlekin sanoi, hieno ja lämminhenkinen ilta oli kaikin mahdollisin puolin!
 
Setti (ei järjestyksessä):
 
Sysiässä
Yökunnaat
Ei ole ketään kelle soittaa
Syysvedet
Itkijänainen
Eräs kaunis päivä
Taivas kielletty
Se on kivi-iskelmää!
Tähdet varjelkoon
Kaitselmus
Kaunis kotkan käsi
Unholan urut
Pohjoista viljaa
Viina, terva ja hauta
 
Encoret:
 
Hautajaissydän
Petäjäveräjä
Tanssi
Kuu kaakon yllä
 
14.4. Harmaja, Raahesali, Raahe
 
Hyvä keikka. joskin tällä kertaa vaikutti aika lailla rutiinivedolta. Uudelta levyltä oli ihan kiitettävästi biisejä setissä. Lava oli aivan upea valoineen! Parhaita lavavalaistuksia mitä olen nähnyt, ilman että pyrotekniikkaa tarvitsee lisätä. Uusista kappaleista ainakin Kaunis, koskematon sekä Unessa kuulostivat todella hyviltä. Setin paras kappale oli kuitenkin Kevät, joka on yksi hienoimmista tässä maassa tehdyistä biiseistä ikinä. Myös ehdoton suosikkini Harmaja-tuotannosta eli Taivaan pirstaleet kuulosti hienolta jälleen kerran. Leppäluodon välispiikit nyt olivat mitä olivat, mutta tunnelma keikalla oli silti aivan loistava! Kannatti mennä.
 
Setti:
 
Pelkkä ihminen
Unessa
Kaamos ja syys
Eikö kukaan voisi häntä rakastaa
Sataa
Viipyvä virta
Kevät
Taivaan pirstaleet
Kaunis, koskematon
Pahan jälki
Syntymähumala
 
Encore:
Hauras
Hiljaisuus hänen kannoillaan
 
23.5. Ozzy & Friends, Hartwall Areena, Helsinki
 
Loistavan keikanhan se Ozzy-setä veti. Intro tosin oli liian pitkä, tuntui ettei keikka ala ikinä. Keikalla ei taidettu kuulla yhtään biisiä Ozzyn uusimmilta levyiltä. Pääpaino oli 1980-luvussa ja 1990-luvussa. Keikka rävähti alkuun kahdella klassikkokappaleella, ja sillä linjalla myös jatkettiin läpi kaksituntisen. Black Sabbath-osiossa oli kerrassaan mahtavaa kuulla N.I.B. ja varsinkin se bassosoolo Geezer Butlerin itsensä esittämänä. Kitara- ja rumpusoolo-osuus oli liian pitkä, typistettynä olisi jäänyt tilaa monelle muullekin Sabbath-klassikolla. Mutta tyytyväinen olen niihin biiseihin, mitä olivat esitettäväksi valinneet. Hienoa oli myös nähdä Ozzy ja Zakk Wylde samalla lavalla vetämässä Mama I'm Coming Homea. Kaiken kaikkiaan loistokeikka ja Ozzyn ääni oli erittäin hyvässä vireessä.
 
Setti:
 
Bark At The Moon
Mr Crowley
Suicide Solution
The Ultimate Sin
I Don't Know
Shot In The Dark
Killer Of Giants
Rat Salad/Guitar Solo/Drum Solo
Iron Man
War Pigs
Fairies Wear Boots
Basswalls/N.I.B.
Into The Void
I Don't Want To Change The World
Crazy Train
 
Encoret:
 
Mama I'm Coming Home
Paranoid
 
26.5. Joen Silmät-Orkesteri esittää: Suljettu, Rytmikellari, Raahe
 
Se oli kyllä aivan helvetin hyvä! Kaverit todellakin esittivät Absoluuttisen Nollapisteen Suljettu-albumin alusta loppuun ja vetivät vielä päälle aivan saatanan kovan keikan! Tuntui hienolta olla kuuntelemassa yhtä suomalaisen rock-historian parhaista levyistä paikan päällä livenä. Eikä haitannut yhtään, vaikka esittäjä ei ollut Absoluuttinen Nollapiste. Niin hienoa työtä nämä jätkät tekivät. Menen kyllä toistekin kuuntelemaan, jos tilaisuus tulee.
 
Setti:
 
Kasvatus
Mihin
Sukututkimus lannistaa
Portaat
Kupit on kuin olisi häät
Esinekeräilyn hitaus
Täällä on joku
Joutomaa
Joen silmille
Tungos on lavaste
Kiilakivi
Suvannossa ylpeä ilme I-V
 
16.6. Villi Huhu, Ruiskuhuone, Raahe
 
Heti ensi töikseni huomasin, että tässähän vetää kolme tyyppiä taannoin Raahessa nähdystä Joen Silmät-orkesterista. Soittivat ilman rumpalia, joka oli hääkeikalla. Mutta ihan hyvältähän se materiaali kuulosti kahdella kitaralla ja basistillakin. Settilistasta sen verran, että soittivat yhden Ville Leinosen kappaleen sekä Arctic Monkeysia, joka vaikutti hyvältä musiikilta.
 
16.6. Suomen Tulli, Ruiskuhuone, Raahe
 
Tämä oli kyllä todella loistava uusi tuttavuus! Kosketinsoittaja oli minulle ennestään tuttu Mighty 80's-yhtyeestä. Oli kyllä niin mahtavaa musiikkia, että pitää ostaa tuo debyyttialbumi heti kun vaan pystyy. Varsinkin se funk-henkinen kappale minkä vetivät oli aivan mieletön! Tämmöistä musiikkiä pitäisi olla Suomessa lisää. Näistä tulee aivan varmasti vielä iso nimi Suomen musiikkiscenessä.
 
Setti:
 
Vanha mies
Rommiodysseia
Tyttö nimeltään
Anna
225
Tänä yönä
Laskuissa seonnut
Hei rakkaani
 
16.6. Kotoisat Sävyt, Ruiskuhuone, Raahe
 
Illan loppuun tarjottiin annos hienoa perusrockia, kun Kotoisat Sävyt heitti debyyttikeikkansa Raahessa. Eikä kyllä tarvinnut pettyä tähänkään, bändi jyräsi kuin raivohullu elukka! Uskomatonta tykitystä kerrassaan. Tähän bändiin pitää tutustua lisääkin, kaksi levyä ovat julkaisseet.
 
Setti:
 
Mun Fillari
Tunnetko rytmin, sisko?
Muisto pysähtyneestä asemasta
Juuret
Laulu vanhalle ystävälle
Matkalla kortistoon
Hyvästit yksinäisyydelle
Tämän kaupungin blues
 
1.7. Eppu Normaali, Raatin stadion, Oulu
 
Eppu Normaali ei kyllä ikinä petä. Ei pettänyt nytkään. Raatin stadion sai kuullakseen takuuvarman hittiputken ja muutamia varsin mieluisia helmiäkin. Torvinen oli liekeissä, johtuen varmaankin keikan luonteesta. Eppu Normaali kun toimi John Fogertyn lämppärinä. Itselleni mieluisin yllätys oli Näin kulutan aikaa, joka kuuluu suosikeihini Eppu-klassikoista. Myös uudempaa materiaalia, kuten Tahdon sut oli mukavaa kuulla livenä. Silti kyllä ne olivat ne vanhat ikivihreät, jotka yleisön sytyttivät. Tämä oli itselleni nyt toinen Eppujen keikka, edellinen oli kolme vuotta sitten Suomi-ilmiössä. Yhtä hyvä oli tämäkin.
 
Setti:
 
Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset
Vihreän joen rannalla (kauan sitten)
Vuonna 85
Linnunradan laidalla
Kun jatsia kuunneltiin
Urheiluhullu
Hipit rautaa
Ei sankariainesta
Näin kulutan aikaa
Tahroja paperilla
Tahdon sut
Baarikärpänen
Murheellisten laulujen maa
Kitara, taivas ja tähdet
Voi kuinka me sinua kaivataan
 
Encoret:
 
Suolaista sadetta
Njet njet
 
1.7. John Fogerty, Raatin stadion, Oulu
 
Illan päätähti John Fogerty näytti sitten miksi hän on yksi rock-historian suurimmista. Keikka oli kyllä yhtä klassikkobiisiä toisensä perään ja äijä itse oli todella kovassa tikissä. CCR:n ystävänä Creedence-biisit olivat minulle täyttä nannaa ja varsinkin I Heard It Through The Grapevine! Mikä groove! Plussaa Fogertylle heruu myös Hanoi Rocks-maisesta Up Around The Bendista tyttyttyydöineen. Ja asuupa miehen sisällä myös Eddie Van Halen-tyyppinen kitarasankari. Aika maaginen hetki oli myös sateen loppuminen Who'll Stop The Rainin jälkeen. Muutenkin Fogertyn kitarointi oli sellaista herkkua, että alta pois. Toivottavasti mies pitää lupauksensa ja tulee uudelleen Ouluun. Pakko mennä silloin uudelleen katsomaan!
 
Setti:
 
Hey Tonight
Green River
Born On The Bayou
Lookin' Out My Back Door
Who'll Stop The Rain
Susie Q
Blue Moon Nights
Hot Rod Heart
Ramble Tamble
Garden Party
Long As I Can See The Light
Midnight Special
Gunslinger
I Heard It Through The Grapevine
I Put A Spell On You
Keep On Chooglin'
Have You Ever Seen The Rain?
Oh, Pretty Woman
Up Around The Bend
Down On The Corner
Old Man Down The Road
Bad Moon Rising
Fortunate Son
 
Encoret:
 
Rockin' All Over The World
Proud Mary
 
28.7. World Saxophone Quartet plays Jimi Hendrix, Rantajatsit, Raahe
 
Täytyy sanoa että kuulosti aivan helvetin mahtavalta! Sovitukset oli yksinkertaistettu ja kyllä tuo ihan Hendrixiltä kuulosti. Ehkä Hey Joe oli sovitettu vähän turhankin jazzahtavaan muotoon, mutta sitä seurannut Foxy Lady oli jo ihan ehtaa Henkkaa. Ja siihen Little Wing perään jumalaisena versiona! Muutenkin settilista oli aivan mahtava. Oli uskallettu ottaa vähemmän tunnettua materiaaliakin mukaan. Oli yksi elämäni parhaista keikoista ja todella tajunnanräjäyttävä elämys. Kyllä Jimi Hendrix olisi ollut ylpeä tuosta kunnianosoituksesta. Toisaalta, kun kavereiden taustalta löytyy sellaisia nimiä kuin Marvin Gaye ja Stevie Wonder, niin kyllähän he tiesivät miten Hendrixin musiikkia pitää kohdella. Sen verran pitkiä versiot olivat, että setti oli noin kuuden biisin mittainen.

Setti:

Intro
Hey Joe
Foxy Lady
Little Wing
Them Changes
If 6 Was 9
 
28.7. Northern Governors, Rantajatsit, Raahe
 
Illan päätteeksi Northern Governors tarjosi vielä kunnon funk-menoa ja sai kieltämättä tanssijalan vipattamaan. Aivan loistava uusi tuttavuus! Porukalla oli lavakarismaa ja soitto toimi kuin rasvattu. Mukava yllätys setissä oli bassosoolon päätteeksi vedetty pätkä Stevie Wonderin Superstitionia, joka on yksi kaikkien aikojen hienoimmista biiseistä. Tapasin vielä bändin jäsenet keikan jälkeen, mukaanlukien Tuomo Prättälän jota olin katsomassa jo kaksi vuotta sitten kun mies esiintyi Raahessa. Mukavia tyyppejä, kirjoittivat lippuun nimmarit ja kysyivät sitten vielä vinyylin ostettuani, että haluanko siihenkin nimikirjoitukset. Sehän sopi mainiosti.
 
Setti:
 
The Trash Man
Life Is One
It Is What It Is
Hela huti
What Is IF To You Sweety?
Happy Souls
 
31.7. Bruce Springsteen & The E Street Band, Olympiastadion, Helsinki
 
Neljä tuntia!!! Ei saatana minkä pituinen keikka! Setti oli alkuun tasapaksu, eikä tullut kovinkaan montaa itselleni tuttua biisiä. My City Of Ruins oli niistä tutuista biiseistä yksi ehdottomia kohokohtia, tunnelma oli yhtä harras kuin kirkossa. We Take Care Of Our Own kuulosti hyvältä livenä. Mutta Because The Night oli minulle se kappale, josta tunnelma lähti nousuun. Sen jälkeisiä kohokohtia olivat Lonesome Day ja varsinkin Waiting On A Sunny Day, jossa kuultiin hienot yhteislaulut. Encoreissa sitten räjähti. Born In The USA ja Born To Run peräkkäin soitettuna ja siihen vielä upea 50's rock-medley ja Glory Days/Dancing In The Dark! Tässä vaiheessa minulle alkoi olla selvää, että olin todistamassa jotain mikä ei tule vähään aikaan toistumaan. Tenth Avenue Freeze-Out ja Clarence Clemons-tribuutti saivat kylmät väreet aikaan. Tosin oli aika hupaisaa, kun Bruce huudatti biisin lopussa sen legendaarisen "mindshakin"-kohdan yleisöllä eikä kukaan vastannut. Olisi luullut että Suomessa olisi tajuttu, tuossa kohdassa pitää huutaa "E Street Band!" niin lujaa kuin lähtee. Higher & Higher ja Twist And Shout/La Bamba olivat kerrassaan upea lopetus mahtavalle keikalle.
 
Setti:
 
Rockin' All Over the World
Night
Out in the Street
Loose Ends
We Take Care of Our Own
Prove It All Night
(with '78 intro)
Wrecking Ball
Death to My Hometown
My City of Ruins
Does This Bus Stop at 82nd Street?
Be True
Jack of All Trades
Downbound Train
Because the Night
Lonesome Day
Darlington County
Light of Day
Shackled and Drawn
Waitin' on a Sunny Day
Back In Your Arms
The Rising
Badlands
Land of Hope and Dreams
Encore:
We Are Alive
Born in the U.S.A.
Born to Run
Detroit Medley
Glory Days
Dancing in the Dark
Tenth Avenue Freeze-Out
I Don't Want to Go Home
(Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher
Twist and Shout
 
17.8. Timo Rautiainen Duo & Valtteri Tynkkynen, Club Flirt, Raahe
 
Timo Rautiainen saapui ensimmäistä kertaa Raaheen keikalle, mukana myös YUP:sta tuttu Valtteri Tynkkynen. Miehet heittivät akustisen duokeikan, jossa soitettiin paitsi Rautiaisen omaa materiaalia, myös muutamia lainabiisejä eri artisteilta. Parhaitenhan yleisöön upposivat tietysti nuo Trio Niskalaukauksen biisit, eritoten Lumessakahlaajat. Mutta kyllä se oli encorena soitettu Irwinin Ei tippa tapa, joka yleisön sai todella innostumaan. Ei nyt mikään huippukeikka ollut, mutta ihan ok setti. Sitä minä vaan en ymmärrä, että miksi noita baarikeikkojen jo ennestäänkin suht myöhäisiä aloitusaikoja pitää vielä venyttää. Rautiainen ja Tynkkynen astuivat lavalle vasta 00.30! Mielestäni tuolle asialle pitäisi tehdä jotain.
 
Setissä tuli ainakin nämä:
 
Muuttuvat laulut
Hämeenlinnaan
Kova maa
Elegia
Surupuku
Viimeiseen mieheen
Kurjuuden kuningas
Lumessakahlaajat
Lintu
Jouluaattona kännissä
 
Encore:
 
Ei tippa tapa
 
1.9. Samuli Putro, Walssaamo, Raahe
 
Ensimmäistä kertaa joutui lähtemään pettyneenä pois Putron keikalta. Syykin on selvä. Mikko Kaakkurinniemi on ihan väärä mies soittamaan noita rock-muotoon sovitettuja akustisia biisejä. Ei tuollainen mättäminen toimi akustiselle kitaralle tehdyissä kappaleissa. Varsinkin Elämä on juhla kuulosti ihan raiskaukselta tuolla rummutuksella. Uuden levyn kappaleet toimivat mallikkaasti, mutta ne onkin bändille tehty ja sovitettu. Mutta varsinkin Elämä on juhla-levyn kappaleet vaativat hillitympää soittoa rock-yhtyeellä soitettuna. Ei mitään halonhakkaamista. Walssaamo osoitti toimivuutensa keikkapaikkana, kyseessä on vanha ammattikorkeakoulun liikuntasali, jonne mahtuu paljon porukkaa katsomaan.
 
Setti:
 
Arktiseen limboon
Epätoivon esseet
Huono sängyssä
Helismaa
Jäniksen vuosi
Anna nyt
Nukkaa Pietarin
Tuhkaa korulippaassa
Mitäpä jos
Nainen ei voi miestä pelastaa
Se täydellinen
Kehon voimaa
Älä sammu aurinko
Siri ja Kanttu
Haloo haloo haloo
Olet puolisoni nyt
 
Encore:
Älä huuda mulle
Elämä on juhla
Tavalliset hautajaiset
 
1.12. Neljä Ruusua, Club Teatria, Oulu
 
Jäi aika kaksijakoiset fiilikset. Ajoittain aivan loistava, mutta ajoittain taas aivan häkellyttävän paska. Ensinmainittuun vaikuttivat aika paljon 90-luvun biisit, ja etenkin akustisena soitetut Tie ajatuksiin, uusi kappale Valot sammuu, Juppihippipunkkari ja Luotsivene, sekä aivan viimeisenä vedetty Sun täytyy mennä olivat todellista nannaa korville. Hyvin toimivat myös ei-akustiset Olen niin pop, Pop-laulajan vapaapäivä, Seitsemän päivää selvinpäin ja Katkera kuu. Muutenkin tämä uusi materiaali on selvästi parasta mitä bändi on tehnyt vuosiin. Sitten päästäänkin siihen "aivan paska"-kohtaan... Miksi vitussa piti vetää loistavan Olen niin popin jälkeen Valuva taivas? Saatana sentään. Pilasi koko siihen asti hyvässä nousussa olleen tunnelman. Sitten vielä encoreissa Missä vaan. Tuon pökäleen livenä soittaminen tulisi kieltää lailla.
 
Setti (ei järjestyksessä):
 
Katkera kuu
Nuori ikäisekseen
Toiset saa
Popmuseo
Hunningolla
Pop-laulajan vapaapäivä
Tie ajatuksiin (unplugged)
Valot sammuu (unplugged)
Juppihippipunkkari (unplugged)
Luotsivene (unplugged)
Tähtisilmä
Olen niin pop
Seitsemän päivää selvinpäin
Valuva taivas
 
Encore:
 
Yön yksinäinen
Missä vaan
Sun täytyy mennä (unplugged)
 
1.12. Michael Monroe, Club Teatria, Oulu
 
Jumaliste, että Mike oli kova! Aivan täydellinen vastakohta ajoittain päin seiniä vetäneelle Neljälle Ruusulle. Setti oli täynnä kohokohtia. Tietysti Hanoi-klassikot niistä parhaimpina. Malibu Beach Nightmare ehdottomasti illan kovin veto, jyräsi kuin raivohullu sonni. Covereita oli aika monta, niidenkin tilalle olisi kyllä löytynyt Monroen soolotuotannosta ja Hanoilta monia vaihtoehtoja. Mutta ei nyt passaa kitistä, kun noin loistavaa rock-keikkaa pääsi todistamaan. Miken saksofoni ei nyt tällä kertaa toiminut, siinä oli jokin häikkä. Oli mahtavaa nähdä kaksi viidesosaa Suomen legendaarisimmasta rock-yhtyeestä lavalla. Sami veti kyllä todella hyvin Blitzkrieg Bopin, jossa Mike näytti että hänessä olisi ollut rumpaliksikin ainesta. Erittäin kovat soolot veti loppuun. Kolme sanaa: ROCK LIKE FUCK!!!
 
Setti (ei järjestyksessä):
 
Trick Of The Wrist
Modern Day Miracle
Motorvatin'
Hammersmith Palais
Got Blood?
Nothing's Alright
Not Fakin' It
'78
All You Need
Bombs Away
Superpowered Superfly
Malibu Beach Nightmare
Dead, Jail Or Rock And Roll
 
Encore:
 
Blitzkrieg Bop
Taxi Driver
Get On
 
2013
 
22.2. Mikko Herranen, Club Teatria, Oulu
 
Oli kyllä niin käsittämättömän karmeaa sontaa, etten edes viitsi arvostella.
 
22.2. Klamydia, Club Teatria, Oulu
 
Aah, mikä nostalgiapläjäys! Edellisestä näkemästäni Klamydia-keikasta on jo 15 vuotta, joten tämän bändin näkeminen näin pitkän tauon jälkeen oli mahtavaa! Nuorenin varmaan sen 13-14 vuotta välittömästi kun Kuljukka polkaistiin käyntiin. Ja olihan niitä muitakin herkkupaloja. Pala rauhaa, EVVK, Pienen pojan elämää, Narkkarirakkautta, Huipulla tuulee. Elin noiden biisien tahdissa yläaste- ja lukioajat ja eilen tuntui siltä kuin olisi palannut noihin aikoihin takaisin. Soittivat myös uutta materiaalia ja Älä pelkää elämää kuulosti ehdalta Klamydialta. Loppuun vielä se kaikkien armeijan käyneiden tunnusbiisi eli Mä lähden himaan aivan saatanan kovana versiona. Klamydia rokkaa edelleen!
 
Setti:
 
Pohjanmaalla
Kuljukka
Aku Ankka-laulu
Minäminäminä
Älä pelkää elämää
Kaunehin oot
Ajolähtö
Narkkarirakkautta
Pala rauhaa
Hullujen kuningas
E.V.V.K.
Huipulla tuulee
Krapula tulee (mutta minä määrään päivän)
Suomi on sun
Pilke silmäkulmassa
 
Pienen pojan elämää
Vaatteet pois
Mä lähden himaan
 
22.2. PMMP, Club Teatria, Oulu
 
Vaikka PMMP onkin hyvä livebändi, niin pakko sanoa ettei se tuntunut yhtään miltään loistavan Klamydian jälkeen. Paula ja Mira olivat kyllä ihkuja kuitenkin, ja Miran vyö oli jotenkin tutun näköinen. Kuin olisin nähnyt sen jonkin Kiss-albumin kannessa. Oli PMMP:n keikallakin hetkensä, kuten Joku raja, Lautturi ja Matoja. Soittivathan ne myös Rusketusraidat. PMMP:n musiikki on kuitenkin aika selvästi tyttöjen ja naisten musaa, se kävi ilmi hyvin keikan aikana. Vaikka setti jäi nyt Klamydian jalkoihin, on PMMP silti ehdottomasti ansainnut paikkansa yhtenä Suomen tämän hetken kärkibändeistä. Ja onneksi tuli nyt nähtyä, sillä lopettavat pian.
 
Setti:
 
Korkeasaari
Jeesus ei tule oletko valmis
Matkalaulu
Rakkaalleni
Lautturi
Heliumpallo
Pariterapiaa
Joku raja
Kovemmat kädet
Matoja
Tytöt
Pahvinaamari
Koko show
 
Encore:
Päiväkoti
Rusketusraidat
 
24.5. Dimi, 3" Kuppila, Raahe
 
Dimi on kyllä pysäyttävän hyvä. Olihan tuo hieman muuttunut viimenäkemästä, hiukset olivat vaalentuneet ja musiikkikin vähän rauhoittunut siitä kasarihevistä jota Mighty 80's esitti. Ääneen oli tullut rutkasti lisää voimaa ja sävyjä. Kun vielä biisivalikoima oli kerrassaan hieno, niin ei voi muuta sanoa kuin että kannatti mennä kuuntelemaan! Keikan parasta antia olivat hieman progehtavat Katuja ja etenkin Isätön. Uuden omakustanteen kappaleet toimivat hyvin ja olipa Dimi säveltänyt tukun uusiakin biisejä. Niistä parhaita olivat Isätön, Itää kunnes niitetään ja Nautin vielä kun voin. Hieno keikka!
 
Setti:
 
Anna mun kii pitää
Siellä jossain
Kevåt
Mitä vaan mä teen
Tänä yönä mä oon se nainen
Katuja
Aika pakenee
Isätön
Itää kunnes niitetään
Nautin vielä kun voin
 
3.6. Kiss, Hartwall Areena, Helsinki
 
Olihan se helkkarin hieno keikka! Ja huomattavasti parempi kuin ensimmäinen Kiss-keikkani 5 vuotta sitten. Suurin osatekijä tähän oli se, että nyt olin kentällä ja pääsin tihrustamaan suurimpia idoleitani vain muutaman metrin päästä. Ja sekä Gene että Paul (kuten myös Tommy) tulivat niillä lentovaijereillaan vain senttien päähän minusta! Setti oli upea. Oli mahtavaa kuulla omia suosikkikappaleita soitettavan. Psycho Circus, Say Yeah, War Machine. Ja HEAVEN'S ON FIRE! Aivan upeaa vaikka Paulin ääni nyt ei kulkenutkaan kuten ennen. Pommeja ei nytkään säästelty ja uusi Spider-lava oli komean näköinen. Missasin tänään mahdollisuuden saada nimmareita, mutta se ei harmita kun on muutama lähikuva ukoista itse konsertissa. KIIISSSS!!!
 
Setti:
 
Psycho Circus
Shout It Out Loud
Let Me Go, Rock 'N' Roll
I Love It Loud
Hell or Hallelujah
War Machine
(Gene breathes fire)
Heaven's on Fire
Deuce
Say Yeah
Shock Me
(Only first verse)
Outta This World
(Tommy and Eric Jam)
God of Thunder
(Gene bass solo intro spits blood and flies)
Lick It Up
Love Gun
(Paul flies over crowd to the B-stage)
Rock and Roll All Nite
Encore:
Detroit Rock City
I Was Made for Lovin' You
Black Diamond
 
6.7. Toto, Jäähalli, Helsinki
Olihan se ihan hyvä. Settilistasta vähintään puolet oli itselle aika tuntemattomia, mutta hyvin kulki soitto äijillä. Bändillä näytti olevan hauskaa lavalla ja varsinkin Paich oli hyvällä tuulella. Muutenkin keikka oli varsinaista muusikkouden riemujuhlaa, jossa ukkojen soittotaito pääsi oikeuksiinsa. Africa, Rosanna ja Hold The Line pelastivat omalta kohdaltani illan plussan puolelle. Balladeja oli ehkä vähän liikaakin, tuntui että tunnelma latistui kun vähän väliä herkisteltiin. Yleisö oli muutenkin aika vaisusti mukana hittibiisejä lukuunottamatta. Pari ennenesittämatontakin vetoa oli mukana setissä. Kyllä tuosta kannatti 70 euroa maksaa.
 
Setti:
 
On the Run / Goodbye Elenore
Goin' Home
Hydra
St. George and the Dragon
I'll Be Over You
It's a Feeling
Rosanna
Wings of Time
Falling in Between
I Won't Hold You Back
Pamela
99
White Sister
Better World
Africa
How Many Times
Stop Loving You
Hold the Line
 
Encore:
Home of the Brave
 
11.7. Samuli Putro, Ruiskuhuone, Raahe
 
Alku oli taas samanlaista paskaa kuin edelliselläkin kerralla. Jotenkin mielestäni edelleenkin tuossa bändissä on ihan väärä rumpali. Tai sitten akustiset biisit on täysin pieleen sovitettu. Nyt keikka kuitenkin parani loppua kohden ja viimeinen kappale Älä sammu aurinko kuulosti jo hyvältä. Ei vaan jotenkin tämä Putron soolomeininki yhtään sytytä. Uudet biisit ovat tasapaksua puuroa, ja vanhemmissa kappaleissa sovitus tökkii pahasti. Ei ollut ihan hintansa arvoinen keikka tuo.
 
Setti:
 
Arktiseen limboon
Epätoivon esseet
Jäniksen vuosi
Helismaa
Tuhkaa korulippaassa
Anna nyt
Elämä on juhla
Nainen ei voi miestä pelastaa
Se täydellinen
Huono sängyssä
Mitäpä jos
Olet puolisoni nyt
Encore:
Älä huuda mulle
Tavalliset hautajaiset
 
26.7. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Rantajatsit, Raahe
 
Olihan se kyllä aivan mahtavaa menoa! Taustabändi oli ammattitaitoinen, ja kun siihen vielä lisätään kolme tämän maan eturivin räppäriä niin eipä voi paljoa vikaan mennä. Uskomaton karisma tuolla kolmikolla, varsinkin Palefacella. Loistavaa oli musiikkikin. Välillä pääkolmikko kävi tauolla ja antoi taustayhtyeen soittaa muutaman numeron. Tämä olikin ihan hieno hengähdystauko yleisölle, Sitten kun kaverit tulivat taas lavalle, niin tunnelma sähköistyi kertaheitolla. Kiittelivät itsekin yleisöä keikan jälkeen, kun pääsin kolmikon kanssa juttelemaan. Sain myös nimmarit lippuun.
 
Setti:
 
Neuvonpito
Ne burnaa
Babel
It's A Deal
Easily Flammable
Se on jatsii
Ei tunnu missään
Kilsoi takana
Rakkaudella vihaajille
Mitä sä pelkäät?
Obsessio
 
Encore:
Julkinen sana
 
21.9. Maija Vilkkumaa, 3" kuppila, Raahe
 
Tämä ei varsinaisesti ollut mikään keikka, vaan puhetilaisuus. Maija on julkaissut kirjan ja kiertää nyt eri paikkakunnilla lukemassa pätkiä siitä sekä keskustelemassa. Maija luki pätkiä kirjastaan ja välillä jutustelivat toimittaja Anna Tuluston kanssa niitä näitä. Oli myös ilo ja kunnia saada tavata Maija ja jutella naisen kanssa kasvokkain. Maija osoittautuikin todella sympaattiseksi ja mukavaksi persoonaksi. Sain vielä nimikirjoituksen debyyttilevyyn, jonka kävin varta vasten kotoa hakemassa.
 
25.10. Agents, Club Teatria, Oulu
 
Agents olisi oikeastaan voinut vetää setillisen instrumentaaleita, sillä Pulliaisen kitaransoittoa oli mahtavaa kuunnella. Miinusta turhan iskelmällisestä materiaalista, plussaa rock-klassikoista. San Francisco ja Green River olivat aivan upeita esityksiä. Mutta ei kyllä loppupeleissä hirveästi sytyttänyt, vaikka legendaarinen bändi onkin kyseessä. No, tulipahan nähtyä eikä tarvitse toiste mennä katsomaan.
 
Setti:
 
Green River
Mrs Robinson
Moody River
San Francisco
Little Sister
Move It
loppuja en tuntenut.
 
25.10. Chuck Berry, Club Teatria, Oulu
Oulun keikalta ei onneksi tarvinnut lähteä pettyneenä pois. Vanha mestari näytti, että vielä irtoaa! Olihan Berryn soitto edelleen melkoisen kömpelöä, mutta ajoittain lähti kyllä todella upeasti. Lepopäivä oli selvästi tehnyt hyvää ukolle. Keikalla soitettiin nyt kokonaisia biisejä eikä ollut vain pelkkää jammailua. Vaikka loppua kohden punainen lanka vähän kieltämättä katosikin. Berryn laulu kulki hyvin verrattuna Helsingin keikkaan ja muutenkin Berry oli varsin virkeän ja hyvävoimaisen näköinen ja oloinen. Soinnut ja sävellajit olivat välillä hakusessa, mutta se ei hirveästi haitannut sillä ne legendaariset ja ikoniset riffit tärähtivät paikka paikoin aivan upeasti ilmoille! Berry todellakin näytti Oulun-keikalla suuruutensa. Nuoremman Berryn soittoa oli hienoa kuunnella. Omena ei ole pudonnut kauas puusta. Muutenkin poika pelasti paljon ja kävi auttelemassa isäpappaa. Ajoittain oli pientä saman toistoa, mutta sen voi antaa legendalle anteeksi. Ei tuosta kyllä hirveästi negatiivista sanottavaa löydä. Hyvillä fiiliksillä lähdin paikalta pois, ei tullut myötähäpeän tunteita ja rahoille sai vastinetta.
 
Oulun setissä soitetut kokonaiset biisit:
 
Roll Over Beethoven
Key To The Highway
School Days
Maybellene
Let It Rock x3
Reelin' And Rockin' (1 säkeistö)
Every Day I Have The Blues
Johnny B. Goode
 
20.11. Uncle Acid & The Deadbeats, Hartwall Areena, Helsinki
 
Ihan mukiinmenevä uusi tuttavuus. Päällimmäisenä jäivät mieleen hienot stemmalaulut ja soittotaito. Biisit jäivät kuitenkin vähän vaisuiksi. Bändi veti ns. nupit kaakossa ja tukkaa riitti.
 
Setti:
 
Mt. Abraxas
Mind Crawler
Crystal Spiders
I'll Cut You Down
Death's Door
Vampire Circus
Over And Over Again
 
20.11. Black Sabbath, Hartwall Areena, Helsinki
 
Illan päätähti Black Sabbath ei kyllä totisesti pettänyt. Olihan se kyllä aivan perkeleen kova setti! Bändi veti kyllä armottoman tiukasti! Kohokohtia olivat oikeastaan kuusi ensimmäistä biisiä aina Age Of Reasoniin asti (varsinkin Snowblind oli kyllä silkkaa murhaa), nimikappale, Iron Man sekä jumalattoman tykisti lähtenyt Children Of The Grave. Olen kuullut Behind The Wall Of Sleepin kokonaisuudessaan livenä. Huhhuh. En todellakaan valita, kun lähes alkuperäinen Black Sabbath on nyt vihdoin nähty ja kuultu livenä. Ozzyn, Geezerin ja Tonyn lavapreesenssi ja karisma edelleen huippuluokkaa. Eikä se Ozzyn äänikään huonolta kuulostanut. Iommi on kuningas. Karismaattinen näky mustassa nahkatakissaan ja legendaariset riffit lähtivät todella jylhästi ja komeasti.
Vieläkin tulee kylmät väreet siitä War Pigsin alusta ja niistä ulvovista sireeneistä. Voiko tuon parempaa keikan aloitusta olla?
 
Setti:
War Pigs
Into the Void
Under the Sun/Every Day Comes and Goes
Snowblind
Age of Reason
Black Sabbath
Behind the Wall of Sleep
N.I.B.
(Preceded by "Bassically" more)
End of the Beginning
Fairies Wear Boots
Rat Salad
(Followed by Tommy Clufetos Drum Solo)
Iron Man
God Is Dead?
Dirty Women
Children of the Grave
 
Encore:
Paranoid
(Sabbath Bloody Sabbath Intro)
 
28.12. HIM, Club Teatria, Oulu
 
Oli kyllä pieni pettymys. Jotenkin tuntui, että Teatrian akustiikka jyräsi bändin soundin täydellisesti puuroksi. Rummut ja kitarat oli niin kovalla että se peitti alleen kaiken muun. Villen vokaaleista ei ajoittain saanut yhtään selvää, kun mikkivolyymit oli niin hiljaisella. Silti, oli siellä hyviäkin hetkiä. Join Me kuulosti mahtavalta, samoin In Joy And Sorrow ja Wicked Game sekä keikan päättänyt When Love And Death Embrace. Parempaa silti odotin ehdottomasti, nyt ei oikein lähtenyt.
 
Setti;
 
Buried Alive By Love
Rip Out the Wings of a Butterfly
Right Here in My Arms
The Kiss of Dawn
All Lips Go Blue
Join Me in Death
Your Sweet Six Six Six
Passion's Killing Floor
In Joy and Sorrow
(First time live since 2006)
Into the Night
It's All Tears (Drown in This Love)
Soul on Fire
Wicked Game
(Chris Isaak cover)
Tears on Tape
Poison Girl
For You
(First time live since 2002)
The Funeral of Hearts
 
Encore:
Death Is in Love With Us
(First time live since 2004)
When Love and Death Embrace
 
2014
 
1.2. Deep Purple, Ouluhalli
 
Huomattavasti parempi meno kuin Joensuussa. Smoke On The Water toimi nyt huomattavasti paremmin kuin edellisellä kerralla ja yleisökin oli heti alusta lähtien hyvin mukana. .Gloverin bassosoolo oli nyt paljon parempi ja ukon kyvyt pääsivät oikeuksiinsa. Lasken kohokohtiin tuon Smoken lisäksi myös Lazyn ja Perfect Strangersin. Hard Lovin' Man erittäin mahtava yllätys ja pidin myös Vincent Pricesta. Paice oli iskussa ja pimeässä hehkuvat rumpukapulat olivat hieno näky. Black Nightissa tuli pätkä La Grangea. Morsen soolospotti oli edelliskeikkaan verrattuna huonompi, viimeksi tuli Sweet Child O'Minea ja ties mitä muuta. Pidin siitä enemmän.

Yhdestä asiasta järjestäjille lähtee iso miinus. Miten voi olla mahdollista ettei tuollaiseen tapahtumaan ole varattu korvatulppien myyntiä? Sen ainoan kerran kun omat tulpat unohtui matkasta, niin joka tiskillä sanotaan ei oota. Ei näin. Toimihan tuo tämän kerran tosin ilman tulppiakin eikä äänenvoimakkuus mitenkään liian kovalla ollut. Soundit oli kuitenkin aivan erinomaiset!
 
Setti:
 
Mars, the Bringer of War
(Gustav Holst song)
Après Vous
Into the Fire
Hard Lovin' Man
Vincent Price
Strange Kind of Woman
Contact Lost
Guitar Solo
(by Steve Morse)
Uncommon Man
The Well-Dressed Guitar
The Mule
(incl. Drum Solo by Ian Paice)
Above and Beyond
(Dedicated to Jon Lord)
Lazy
Hell to Pay
Keyboard Solo
(by Don Airey)
Perfect Strangers
Space Truckin'
Smoke on the Water
 
Encore:
Hush
(Billy Joe Royal cover)
Bass Solo
(by Roger Glover)
Black Night
 
14.2. Heikki Silvennoinen & Acoustic Time, Club Flirt, Raahe
21.2. Kauko Röyhkä, Kapteeninkulma, Raahe
14.3. Timo Rautiainen & Valtteri Tynkkynen, Club Flirt, Raahe
26.3. The Yardbirds, Snellman-sali, Kokkola
6.4. Metal All Stars, Hartwall Areena
18.4. Kotiteollisuus, Club Flirt, Raahe
27.4. Steve Hackett, The Circus, Helsinki
20.5. Peter Gabriel, Hartwall Areena
30.5. Aerosmith, Hartwall Areena
13.6. ZZ Top, Raatin stadion, Oulu
26.-28.6. Raahe Festival
18.7. Jonne Aaron, Rännärin stadion, Raahe
24.-26.7 Raahen Rantajatsit
10.11. Elton John, Hartwall Areena, Helsinki
 
Laittakaa taas omia arvosteluita keikoista mukaan, että ei täydeksi listaukseksi mene.
 
Ja jos modet voisivat laittaa tämän pysyväksi tuon vanhan tilalle?
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=206623