Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JPHe
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:pickup cover ja äänen muutos
Aika:30.12.2011 22:50   (muokattu 30.12.2011 23:53)
Mielenkiintoinen aihe, jota on monesti pitänyt tutkia tarkemmin. Itselleni ongelmaa tuottaa tämä alhainen taajuus, koska enemmän tuttua juttua suuremmat taajuudet.
 
Sähkökentän kannalta asia on hyvin yksinkertainen. Jos kuori on signaalimaassa, niin sähkökenttä on kuoren kohdalla aina 0, tai maapotentiaalin verran. Eli kuoresta on hyötyö sähkökentän häiriöiden ja siitä aiheutuvien kiertoilmiöiden ym hallinnassa.
 
Mikissä kuitenkin magneetikenttä on se "juttu", koska jos magneetikenttä ei läpäise kuorta, niin ei mikki toimi. Magneettikentän muutos aiheuttaa pyörrevirran ja se indusoituu kelaan kieliä liikutellessa Faradayn induktio lain mukaisesti. Mikin päällä olevaan metallikuoreen aiheutuu myös vastakkainen jännitepyörre Lenzin lain mukaan. Tämä heikentää magneetikenttää ja mentäessä MHz luokkaan, magneetikenttä ei enää läpäise metallia. Kuitenkin asia riippuu metallin laadusta, paksuudesta ja taajuudesta. Eli signaali kulkee sitä pinnemmassa, mitä suurempi taajuus on ja näin ollen se tunkeutuu metalliin vähemmän. Metallin permebiliteetti myös vaimentaa magneettisuutta. Esi ideaalisesti kuori pitäsi olla jotain magnetisoimatonta ainetta, ei rautaa.... Mutta sitten se ristiriita jota tässä hieman olen miettinyt. Eli Toimiiko kuori kuitenki vain osana mikin magneettia, koska mikin magneetit magnetisoivat kuoren myös.... mutta toisaalta staattinen magneettikenttä muuttu dynaamiseksi soitettaessa ja taas sähkö alkaa kulkea.... hmm
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=206570