Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mesa boogie 5-25 express vs Koch studiotone
Aika:30.12.2011 19:39
Ziggy Bubba: Tähän pitää vielä mainita... Putkivahvistimet edustaa sitä tekniikkaa mitä ne kaikki muut yrittävät matkia.
 
Ainakin omalla kohdalla on aivan eri fiilis soittaa vahvarin läpi kuin monitorien, ei siitä vaan pääse mihinkään. Enkä vieläkään ole kuullut oikeasti hyvää pikkuruttua mallintajasta, edes Axesta.
 
Moderniin hevijyrään kyllä pääsee todella monella mallintajalla, vielä helposti. Mutta ne onkin jo saman hintaluokan pelejä kuin ne putkarit. Sivuhuomiona, mikäköhän ois jälleenmyyntiarvo nykymallintajissa vaikkapa 10 vuoden päästä?

 
Eihän ne tekniikkaa matki vaan soundia (tai ei nyt edes sitä). Siis mulla ei ole mitään putkivahvistimia vastaan ja käyttelen itsekin enimmäkseen sellaisia. Minä en vain kertakaikkiaan ymmärrä, että miten sitä putkea voidaan pitää minään soundin mittarina, kun itse en edes tiedä miltä putkivahvistin kuulostaa tai pitäisi kuulostaa. Maailamssa on järkyttävän palojn erisaundisia putkivahvistimia enkä minä ainakaan osaa sanoa mikä niistä kuulostaa siltä "oikealta". Sen vuoksi "putkisoundin" ottaminen lähtökohdaksi on tavattoman epämääräistä kun ei varmaan kukaan tiedä mikä se "putkisoundi" oikein on.
 
Mallintavat on tietenkin "jäljitelmää" koska mallinnusten esikuvina on yleensä klassikko putkivahvistimia (tai eihän niiden ole pakko olla putkivahvistimia eikös Rolandin jazzchorus ole mallinnettu noihin cubeihin?).
 
Se mun pointti on siis siinä, että kyllähän sitä aina voi keskustella siitä miltä joku mesaboogie kuulostaa tai miltä tveedfenderi kuulostaa, mutta minun mielestä on jotenkin älytöntä keskustella miltä putkivahvistin kuulostaa, koska ne voi kuulostaa ihan miltä tahansa.
 
Niinpä ajattelen, että silloin kun halutaan ehdottomasti putkivahvistin ensisijaisesti ja vasta sen jälkeen että mikähän niistä on hyväsoundinen, niin väkisinkin tulee mieleen että etusijalle asetetaan silloin jotakin muotijuttuja sen sijaan että haettaisiin vain luomisen välineitä. Ei siinä mitään saahan ihmiset ostaa putkivahvistimia jos haluaa, mutta joskus tämä putkiehdottomuus vaan tuntuu sellaiselta ihme uskovaisuudelta, jossa ei mennä todellakaan korvat vaan dogmit edellä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206541