Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mesa boogie 5-25 express vs Koch studiotone
Aika:29.12.2011 22:33
Ziggy Bubba: Jos putkivahvarin haluaa, niin miks ostaa mallintaja?
 
Orange ja Hughes & Kettner tekee ainakin oikein hyvin hiljaa toimivia putkareita pääasiassa, kannattaa tutustua. Ainakin Orangen Rockerverb, Tiny Terror ja H&K:n Switchblade ja Tubemeister pelittävät himavolyymilläkin asiallisesti.
 
Se kaapin koko ei tosiaan vaikuta volakan määrään, eli osta ihmeessä vaikka 2x12 loota jos tilaa on ja isompaa soundia haet. Toi on usein jo varsin lähellä 4x12 soundia - ero on ainakin selvästi pienempi kuin 1x12 -> 2x12.
 
2x12 kaappi menee usein mukavasti pystyasentoon himaoloissa (tsekkaa mun omakuvat), eikä se tällöin vie just enempää tilaa kuin vaikka joku pieni combo pallin päällä. Kannattanee musta ainakin alkuun katella kaappeja joissa on V30 elementit, nuo kun on perusvarmoja ja varsinkin hevimmässä kamassa hyviä. Jopa se Harley Bentonin V30-loota on kaiketi aivan passeli. Framus myös.
 
Kerro tarkemmin mitä ominaisuuksia vahvarilta haluat niin osataan auttaa paremmin.

 
Minä en taas tajua, että miksi pitäisi ampua itseään jalkaan haluamalla putkivahvistin. Tajuan sen, että voi haluata jotakin soundimaailmaa tms. ominaisuuksia, mutta miksi sulkea mitään vaihtoehtoa pois, joka voisi toimia ratkaisuna. Putkivahvistin edustaa vain yhtä tekniikkaa ei sen enempää. Jos hakee hyväsoundisia ratkaisuja jotka on samalla käytännöllisiä kotiin, mutta samalla rajataan että pitää olla putkivahvistin ja sulkee kaikki muut potentiaaliset tekniikat (transistorit, mallintavat, hybridit, tms) pois, ei ole muuta kuin hölmöyttä. Täysmittainen putkivahvistin voi kotioloissa olla parhaimmillaan kelvollinen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206541