Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Miten rakennan oman kitaran?
Aika:29.12.2011 15:26   (muokattu 29.12.2011 15:29)
Ei kukaan osaa rakentaa soitinta, ennenkö niitä ryhtyy rakentamaan. Tämä on asioita joissa työ opettaa tekijäänsä. Eli sikäli nuo "älä rakenna, jollet osaa"-kommentit ovat turhia.
 
Sen sijaan, pitäisi kai kehottaa, että YKSIN ei kannata ruveta ekaa soitinta tekemään, ellei ole kunnolla asiaan perehtynyt, työkalut, -tavat ja -vaiheet ovat tuttuja yms.
 
Monella paikkakunnalla järjestetään kansalaisopistojen tms. toimesta puutyökursseja. Isommilla paikkakunnilla saattaa olla ihan soitinrakennuksen kursseja. Myös hyvin monen oppilaitoksen teknisentyön (ennen vanhaan se oli puukässä) tunneilla voi rakentaa opettajan johdolla ensimmäisen soittimen.
 
Yleisin "ensimmäinen kitara" on Telecaster. Johtuen siitä, ettei siinä ole kauheasti liikkuvia osia saati rungon osalta työstämistä. Varmasti vaikeimmat kohdat ovat kaulatasku, kaula ylipäätään sekä viimeistely eli lakkaukset ja maalaukset.
 
Siispä, kerää ensin internetistä kaikkea mahdollista aiheeseen liittyvää materiaalia. Tutki muiden tekemiä projekteja ja projektisivuja joilla on kuvia. Sitä kautta ymmärrät millaisesta projektista ja prosessista on kysymys. Samoin näet miten joku on ratkaissu ongelman X tai Y.
 
EDIT: Mutta tosiaan... tsekkaa tuo soitinrakennus-alue tällä m.netin foorumilla. Se on oikeampi palsta rakentamisesta kiinnostuneelle.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206542