Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Boss SD-1, virtuaalimaa + diodi + ledi? Täh?
Aika:29.12.2011 08:55   (muokattu 01.01.2012 23:33)
Decadetroll: Tietämättä modista tai mistään muustakaan sen enempää voisin ehkä arvailla, että ledin himmeneminen vois johtua lisätyistä komponenteista (kai niitä tuossa modissa lisätään? Vai hä?) Koska jännite kuitenkin jakaantuu kaikille komponenteille niiden arvojen mukaisesti ja nyt siellä on ylimääräistä palikkaa välillä ja ledin etuvastusta ei kuitenkaan oletettavasti ole muutettu? Zenerin poistaminenhan lisää tuota jännitettä tuon 3,9V, jonka verran se rajoittaa virtaa ollessaan estosuunnassa paikoillaan, joten etuvastus käy alimitoitetuksi ja ledi palaa kirkkaammin. Jos ledin arvot ylittyvät liikaa, niin se ei sitten muuten välttämättä kovin kauaa jaksa palaa kirkkaasti.
 
Mutta ehkäpä enemmän elektroniikkaa tuntevat voivat kumota koko jutun ja en oikeasti tosiaan tiedä näistä vielä juuri mitään, joten elkää lynkatko ;)

 
No, itse en ymmärrä elektroniikasta mitään, en siis yhtään mitään. Siksipä olen kiitollinen kaikista vastauksista ja ulkoistin tämän homman muiden tehtäväksi. Mutta yritänpä puhua nyt vähän selkeämmin kuin viimeksi........
 
.....
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=206463