Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Boss SD-1, virtuaalimaa + diodi + ledi? Täh?
Aika:28.12.2011 20:30
Laulava Kylätohtori: Kiitos vastauksista, tämä tuli selväksi....
 
No, ei tullut.
 
Eli tähän vanhaan pedaaliin tehtiin Monten GT-modi. Modaus onnistui ilmeisesti hyvin, mutta tuli ongelmia matkaan. Eli kun pedaalia kasattiin, niin piirilevyä laitettaessa paikalleen laatikon sisään, niin lamppu sammui. Kun piirilevyä nosti, niin lamppu syttyi taas ja sammui jne...
 
Luulin, että koko spedu sammui, mutta itse asiassa se toimi, vaikka ledi sammui. Eikä ledi itseasiassa sammunut, vaan paloi todella todella himmeästi. No, otimme tuon em. diodin pois ja lamppu kyllä kirkastui melkoisesti, mutta sitten, kun sd:n perään pisti toisen polkimen, niin sd:ssä paloi koko ajan valo ja päälle pistettäesse se kirkaistui vieläkin enemmän. Lisäksi tuntui, että spedu olisi saundannut paremmalta, johtuneeko psykoakustisista tekijöistä tai mahtoiko spedun saama virta kasvaa?
 
No, pistettiin diodi paikalleen ja sama juttu, ledi oli taas todella himmeä. Ihan hyvältä se silti saundaa, mutta en tiedä kuuluisiko saundata paremmalta - todennäköisesti.
 
Kuulemma ledin yhteydessä oli joku härpäkesysteemi, joka toimi yhdessä ledin kanssa ja vaikuttaa saundiin sekä oletettavasti tämä härpäkekään ei toimi kunnolla, koska ledikään ei toimi.
 
Oletus on, että joku johto on poikki tai komponentti on rikki, mistä johtuu tuo alussa mainittu ledin sammuminen ja lopulta vaikeneminen lähes kokonaan. Vanhoja juotoksia ja johtojen liitoksia tinattiin uudelleen, mutta ei auttanut.
 
Tästäpä tuli sekava kirjoitus, mutta jos jotain ymmärsit, niin ajatuksia saa laittaa...
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=206463