Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollmi-5
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Tama vs. Pearl vs. Sonor vs. Yamaha jne.
Aika:11.04.2004 08:41   (muokattu 11.04.2004 08:41)
Tama oli 70-luvun lopulla se merkki, joka lanseerasi tuon tanakamman HW-osaston oikein isolla esiin Titan-sarjallaan. Jollakin Sonorillahan hardware oli jo aikaisemminkin tukevaa, mutta hintaa setillä niin paljon, että juuri kellään ei ollut varaa niihin.
 
Hyvä esimerkki on Taman HS90 Titan-sarjan virvelistandi. Ostin kuukausi sitten sellaisen. Kaverille sitä sitten näytin. Hänelläpä olikin ihan samanlainen. Tosin vuodelta 1990. Eli hyvää ei tarvitse muuttaa.
 
Rims-mountien myötä kaikille tuli hätä lanseerata omat versiot. No siinä sitten kävi niin, että Tama kopsasi systeeminsä lähes suoraan ja Ludwig,Premier ja muutama muu ilmeisesi suosiolla maksavat lisenssinsä. Pearlin systeemi oli ensin todella ahterista. Tallahassee Lassie-tyylisissä kompeissa tomit keinahtelivat hallitsemattomasti. Nykyisin Pearlin systeemi on parempi, mutta ihan hirvittävän näköinen. DW:llä on viritinpesien ympärille tulevat "hammasraudat". Yök.
 
Yamahan systeemi on vain kehitelmä omasta ikiaikaisesta systeemistä, mutta silti yksi parhaimman näköisistä. Sonorilla Designereissä on toiminnallisesti hieno systeemi ja siihen tekniseen hifistelylinjaan sopiva, jossa kaikki säädöt tapahtuvat pikalukitusvivuilla tai pyöreillä nupeilla. Poissa ovat siipimutterit ja rumpuavainsäädöt. Rummun soinnin pituutta voi säätää nupista...
 
Jos rummut on hyvin tehty, ei koko rims-systeemiä välttämättä tarvita.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=57397