Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Stopa
Alue:Bassot
Aihe:Mesa Boogie Powerhouse 1200:seen sopiva styrkkari
Aika:20.12.2011 14:26
Molemmissa on puolensa. Big Blockista löytyy myös jalkakytkimellä ohjattava särökanava, kun M9 Carbinessa taas on graafinen EQ ja kompressori.
 
Sanoisin, että lämmintä, paksua old school putkisoundia hakevalle Big Block on parempi valinta. M9 Carbinessakin on kyllä putki etusessa, mutta se on ääneltään puhtaampi, tiukempi ja nykyaikaisempi(?), ja ihan jäätävän tehokas. Kummastakaan ei varmasti teho lopu kesken.
 
Kyllä Big Blockistakin tietty todella puhdasta soundia irtoaa, mutta sen särökanava on erityisen tehokas, kun ääneen haluaa putkien lisälämpöä ja leikata läpi muista soittimista. Kanava on melko tanakka, ja siitä löytyy kaikki pienen särön ja kunnon fuzz-pörinän väliltä.
Särökanavalla on omat gain- ja volyymisäädöt, joten nuppiin on helppo asettaa kaksi yksilöllistä ääntä ja vaihdella niitä tarpeen mukaan.
 
M9 Carbinen graafinen EQ on varmasti myös kätevä työkalu esim. släppäilyä, sooloja tai muuten vain äänen hienosäätöä ajatellen.
 
Kannattaa miettiä, kumpi sopii omaan musatyyliin ja käyttöön paremmin. Erilaisiahan nuo ovat, vaikkakin molemmat todella hyviä nuppeja. Ja kun kaappinakin on jo Mesa, ei voi mettään juuri mennä :P
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=206287