Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tsugu Way
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:kaksi vahvistinta vs. yksi vahvistin + pa
Aika:19.12.2011 17:13
Kertokaapa kokeneet keikkamiehet, että kuinka olette hoitaneet keikat, mikäli haluatte soittaa kahden vahvistimen kautta (stereona). vai haluatteko soittaa kahdella vahvistimella? Joo - tuolla on ketju, jossa puhutaan stereona soittamisesta, mutta tässä ei se "stereo" ole (välttämättä) se juttu.
 
Lähtötilanne:
 
-kaksi fenderin putkivahvistinta (22-40W)
-Boss ME-50-lauta, jossa stereolähtö
-Pa:ssa YKSI kanava kitaristille
-Bändissä yksi kitaristi
-PA:ssa ei lavamonitoreita
 
Vaihtoehdot (molempia olen käyttänyt tilanteesta ja jaksamisesta riippuen) tähän saakka:
 
1. Soitan vaan yhdellä vahvisimella ja mikitän sen. Hyvät puolet, että saa kitaran sopivalle tasolle PA:sta tulevien basson, rumpujen ja laulun kanssa. Hyvä puoli myös, että voin laittaa laudan perään eq:n boostiksi, koska ei tarvi stereolähtöä. Huono puoli, että basisti valittaa, ettei kuule omalla puolellaan kitaraa.
 
2. Soitan kahdella vahvistimella. En mikitä. Hyvä puoli tässä, että saan aika helvetin hyvät soundit aikaiksi. Omaan korvaan kuulostaa lavalla hyvältä. Huono puoli, että usein kitara on kuitenkin jäänyt jotenkin alle, tai irralleen tai taakse suhteessa muuhun äänimattoon. Hankala myös sijoitella vahvarit pikkupubeissa. Enkä voi käyttää myös eq:ta boostina.
 
Tulevaisuus:
 
Nyt bänditoverit toivovat, että kitaravahvarit olisivat jatkossa rumpujen molemmin puolin takana, jotta laulava rumpali ja basisti kuulevat soittoni riittävän hyvin. Mutta miten helvetissä sitte mikitän. Mikitänkö vain toisen - ja toinen toimii ikäänkuin lavamonitorina? Mitenhän sitten käy stereokuvan, jos heitän laudasta jonkun upean stereochoruksen päälle?
 
Sekavaa? Mutta auttakee!! Mielipiteitä?
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206321