Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Randall RH150 nuppi ei toimi?!
Aika:19.12.2011 01:40
ReBeat: Sulake on joko etu- tai takapaneelissa kohdassa jossa lukee "fuse"... tai voi olla että laitteen joutuu avaamaan, jotta sulakkeeseen pääsee käsiksi. Joka tapauksessa ensin virtajohto seinästä pois ja sitten tarvittavat ruuvit ja pultit vahvistimen rakenteesta irti. Mihinkään osiin konehuoneen sisällä ei kannata turhaan koskea. Laitteen sisällä jossain on luultavasti lasiputkisulakkeita:
http://www.pcb-airsoft.com/WebRoot/ … E/17B4/4FE7/0A28/1016/93AB/fuse.jpg
 
Jos sulakkeessa oleva lanka on poikki, sulake on kärventynyt.

 
Randallista ei sen paremmin ole havaintoa, mutta tosiaan, yleensä takapaneelissa on ne "yleisimmin kärähtävät" sulakkeet. Yksi tai kaksi sulakepesää, kierrettäviä tai sitten siihen virtapistokkeeseen integroituja. Niissä lukee se lasiputkisulakkeen arvo, virtapuolella voivat olla välillä 1,25 - 3,15 A. Harvemmin "kärähtävät" sulakkeet, jos niitä on, on sitten siellä kopan alla, piirilevyllä tms.
Sulakkeet ei ole ikuisia, ja ihan ilman vikaakin voivat saada "tunnit täyteen", yleensä hra Murphyn lakien mukaan joko silloin, kun sulakkeita myyvät kaupat eivät ole auki, tai, siinä soundchekin ja keikan välillä.
Aiemmin olen näillä palstoilla jakanut Larmolan Kivin viisasta vinkkiä: oli kyseessä sitten mikä vahvistin hyvänsä, kannattaa sinne sopivaan paikkaan vahvistimen taakse tai sitten jonnekin "sisuksiin" niitata tai teipata pikkunen minigrip-pussi, johon laittaa satsin varasulakkeita (tai vaikka parikin satsia, niin voi sen bändikaverinkin pelastaa).
Jos kuitenkin se vahvistin sitä uuttakin sulaketta hyljeksii, ja sen heti polttaa (olettaen, että se on täysin samanlainen, eikä esim. hitaan sulakkeen tilalle ole tarjonnut nopeaa) on se vahvistin kyllä sitten vietävä hoitoon, sillä silloin siellä on jotain vikaa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=206296