Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:käki
Alue:Bassot
Aihe:Music Man Stingray
Aika:18.12.2011 18:02
Juhan: Ollaan "musarileirissä" -92 stingrayn muodossa. Saundi on hunajaa ja mukavaa vaihtelua pitkänlinjan F-leiriläiselle. Pari asiaa on silti alkanut vaivaamaan muutaman viikon yhteiselon jälkeen;
 
1) G-kielen hiljaisempi sointi verrattuna jatsariin /presariin
2) E-kielen botnettomampi/kompressoidumpi sointi verrattuna F-tuotteisiin
 
Ovatko nämä stingrayn "ominaisuuksia"?
 
Tallissani oli aiemmin MM Bongo, jossa oli myös G-kielen sointi vaimeampi kuin F-tuotteissa, mutta E-kielen kompressoitumista en muista siinä esiintyneen. Mutta Bongossa onkin 18V sähköt, voisiko selitys olla siinä?
 
Onko kukaan testannut stingrayssa 18V sähköjä? Ja onko olemassa 18V patteria, joka olisi mitoiltaan 9V vastaava?
 
Ainut varsinainen negatiivinen huomio ko. bassossa on keskikohdattomat bass- ja treblesäädöt. Täysillä niitä ei voi pitää, eli onko ainut tapa opetella säätämään ne kohdalleen korva- /näppituntumalla?
 
Juha

 
Kohtiin 1) ja 2): mun mielestä on. Ton g-kielen osalta kai on monesti kyse yksilöstäkin, monissa merkeissä on saman mallin bassoissa joskus selkeitä eroja miten juuri tuo g-kieli soi ja missä kohdissa otelautaa dead spotit ovat. E-kieli... ja ehkä koko basson sointi ainakin StingRay/SUB -malleissa on melko kompressoitu, onhan se soundi jotenkin vakuuttavan tasainen ja raikas mutta ehkä omaan korvaan vähän liian hengetön.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=206276