Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lieto Pst
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Bassorumpu 22''. Viritys, kalvojen kireys.
Aika:18.12.2011 00:07
Etu- ja takakalvon tulis olla suhteessa toisiinsa. Jos lyöntikalvo on löysällä niin resokalvon olis hyvä olla kohtalaisen löysällä myöskin (mikäli toivoo matalaa perussoundia) muttei välttämättä juuri tismalleen yhtä löysällä. Tärkeempää on että niiden kireys on suhteessa toisiinsa että ne aallot siel rummun sisällä kulkee harmoniassa eestaas ja sivuille.
 
Viritys on hyvin pitkälti tuntumapohjanen juttu, en tiiä voiks tuohon antaa mitään tarkkoja neuvoja. Etenkin kun siihen soundiin vaikuttaa ihan helkatisti myös koko tilan akustiikka, polkuvoima, nuija, yms..
 
Ehkä parhaan tuloksen saa virittämällä niin helkatin kauan niitä kalvoja suuntaan ja toiseen että voi lopulta olla ite tyytyväinen siihen ääneen. Tosin jos homma venyy eikä miellyttävää tulosta saa aikaseks hetkessä niin suosittelen pitämään taukoja. Korvalla on hauska tapa mukautuu soundiin ja niinollen vääristää sitä lukuisten toistojen yhteydessä. Eli tunnin tai päivän breikki aina sillon tällön antaa sen soundin korvalle taas freshinä ja puolueettomana!
 
Kannattaa myös muistaa ottaa huomioon se että mitä tarkotusta varten virität ne kalvot, livesoittoa kyseisessä tilassa vaiko esimerkiks äänitystä varten (kyseisessä tilassa)
 
Jos virität kalvot äänitystä varten niin muista virittää ne äänitys päällä ja kuuntele tuloksia koneelta koska mikki ja mahdolliset mikserin bussisäädöt taas tekee omat temppunsa soundille. Rumpu useesti kuulostaa aikalaila erilaiselta livenä tilassa ku äänitettynä koneella (ellei sit oo helvetin optimaalisesti akustoitu tila ja vitun hyvin mikitetty setti)
 
Tommosii mul tuli täs mieleen..
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=206264