Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Räkkipeli
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Esiintymisjännitys ja fysiologia
Aika:15.12.2011 20:46
Itsellä on urheilua ja kilpailuja taustalla. Harrastin ammattikoulun aikoihin nyrkkeilylajeja ja vapaaottelua, ja silloin kilpailutilanteet jännitti, paitsi silloin kun itsevarmuus voitti jännityksen, ja silloin voitettiinkin. Eli luulen että jos tietää mitä tekee, loppu on pelkkää keskittymistä. Ja kun keskittyminen alkaa tulla luonnostaan, on kaikki helpompaa.
 
Keikat on sitten taas olleet aivan toista ääripäätä. Jännityksen sijaan fiilis on aina niin katossa kuin olla ja voi. Positiivinen adrenaliini valtaa kehon ja keskittyminenkin tulee jo niin luonnostaan että se onnistuu vaikka olisi millaisessa tuiskeessa keikalla. Etenkin jos yleisö osoittaa suosiota, soitto ei voisi olla hauskempaa. Toki, jos joku on yhteistä kilpailujen ja keikkojen välillä, niin aina on semmonen pieni perseelle potkimis asenne päällä kun lavalle nousee (tämä siis kun vedetään keikkaa bändini kanssa, joka musiikillinen ulosanti on varsin raskas).
 
Jännitykseen paras lääke on minusta se, että tietää mitä tekee ja opettelee keskittymään, kunnes siitä tulee melkein automaatio.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=206193